Lojistik ve Ticaret Maltepe'de Buluşuyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açılışını yapacağı, ilgili sektör mensupları,  akademsiyenler ve öğrencileri biraraya getirmeyi hedefleyen, lojistik ve ticaretin yarınlarının tartışılacağı “LOJİSTİK VE TİCARET BULUŞMASI” isimli etkinlik, 12 Mart 2010 tarihinde Maltepe Üniversitesi’nde 1500 kişilik Dr. Reşit Galip salonunda öğleden önce bir panel ve öğleden sonra iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmalarına müteakip yapılacak “ÜRETİM, TİCARET VE LOJİSTİKTE GELECEĞE BAKIŞ” isimli panelde; Türkiye’de sanayinin ve ticaretin mevcut durumu, lojistik ihtiyaçları, lojistik haritalar-üretim teşvikleri-lojistik maliyetler ilişkisi, üretim, ticaret ve lojistikte kümelenmelerin rolü tartışılacak.

İkinci oturum Roterdam Kuralları, EMEA bölgesi, tersine ve yeşil lojistik, depolama ve dağıtım sistemleri konularını kapsıyor. Roterdam kuralları birden fazla taşıma şekli kullanılarak yapılan taşımacılıkta yeni yaklaşımlar getirmekte. Bu yaklaşımların taşıyanlar ve taşıtanlar üzerinde farklı etkileri olacaktır. Özellikle taşıma işleri organizatörleri hem taşıyan hem taşıtan konumunda olduklarından Roterdam kurallarından hem negatif hem de pozitif olarak etkileneceklerdir.

Bu konunun yanısıra, kısaca EMEA bölgesi olarak adlandırılan Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi ülkemiz için gelişmekte olan önemli bir pazardır. Bu pazarın özelliklerinin bilinmesini ve ticaret fırsatlarının değerlendirilmesini önemsemekteyiz. Öte yandan tersine ve yeşil lojsitik konuları çok güncel ve yeni yükümlülükler getiren konulardır. Diğer önemsediğimiz konulardan biri de depolama ve dağıtım işlerinde yeni teknolojilerin ve çağdaş yaklaşımların kullanılmasıdır.

Son oturumda ise; AFET LOJİSTİĞİ, MSDS (Malzeme güvenlik bilgi formları), ADR (Karayolunda tehlikeli madde taşıma kuralları), RID (Demiryolunda tehlikeli madde taşımacılığı kuralları), IMDG Code (Denizde tehlikeli maddelerin taşınması kuralları) ve bu konularla ilgili eğitim ihtiyacı, eğitimle ilgili düzenlemeler, şirketlerin yükümlülükleri ve eğitimler ile kimyasal lojistiğinde emniyet ve kalite değerlendirme sistemleri tartışılacak.

 

 

Editör: TE Bilişim