Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir'in Torbalı ilçesinde 2 bin metrekare genişliğinde CarrefourSA, Reysaş Lojistik işbirliği ile inşa edilen deponun açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, "İzmir bir yıldır kendine geldi. İzmir kilometrelerce laf edip bir arpa boyu iş yapmayanları çok gördü. İzmir'e bir arpa boyu laf edip kilometrelerce yol yapan insanlar lazım" dedi. 
 
Türkiye'nin en büyük parekende zincirlerinden CarrefourSA, Reysaş Lojistik işbirliği ile Türkiye'deki yedinci deposunu İzmir'de açtı. Akdeniz, Ege ve Güney Marmara bölgelerinde yaklaşık 50 mağazaya hizmet verecek olan deponun açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı. Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2 bin metrekare soğuk alana sahip 11 bin metrekarelik depo alanında 150 kişi istihdam edileceğini söyledi. CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume de Colonges, Türk üreticiler tarafından üretilen Carrefour marka ürünlerin Irak ve Gürcistan'a ihraç edildiğini söyledi.

'YOLUN BAŞINDAYIZ'
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, seçimleri değil 2023'ü hedeflediklerini belirterek, "Biz sadece sizin duanıza talibiz. Siz zaten kime oy vereceğinizi çok iyi biliyorsunuz. Kentsel dönüşümü de başlatacağız" dedi. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, lojistiğin milli gelirdeki payının yüzde 15'e çıktığını belirterek, Reysaş'ın yöneticilerine işçileri Torbalı'dan almasını istedi. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
"Bugün açılışı yapılan Reysaş'ın lojiktik merkezi, ilimiz ve Torbalı için çok şey ifade ediyor. Eskiden ticaret ve ihracat yaparken malı limana götürürdük oradan gemiye yükler gideceği yere gönderirdik. Ticaret yapma kabiliyetimiz çok sınırlıydı. Bugün Türkiye, dünyanın her tarafıyla ticaret yapıyor. Ama daha yolun başındayız. 2023 en yakın hedef. Ondan sonra 2025 ondan sonra, 2050. 2023'te ne olacak? 10 yıl önce neydi şimdi ne oldu? Türkiye üç kat daha fazla zenginleşti. Sadece ihracat dört kat daha arttı. Bu tesisi yaptı bununla da yetinmiyor buraya yeni işçi alacak. Durmuş Bey çalışanları buradan alacaksın. Torbalı'dan Ödemiş'ten, Kaymakçı'dan alacaksın. Burada iş yapıyorsan buradaki işsizlerden işçi alacaksın. Son bir yıldır İzmir kendine geldi. İzmir gücünü fark etti. İzmir'de artık hizmet zamanıdır. Hizmetin nasıl yapıldığını da İzmirliler en iyi şekilde biliyor. 'İZBAN'ı havalimanından Torbalı'ya kadar uzatacağız' dedik. Dediler 'Bakan abartıyor'. Başladık mı, yüzde 80'i bitti mi? İşte böyle laf yok iş var. İzmir kilometrelerce laf edip bir arpa boyu iş yapmayanları çok gördü. İzmir'e bir arpa boyu laf edip kilometrelerce yol yapan insanlar lazım. Bölünmüş yolları yaptıktan sonra araç sayısı iki kat attı. 2002 yılında 4 bin vatandaş ölüyordu şu an 3 bin 800. Lojistik bir taşımacılık değil tedarik zinciri. Paketlemesi, istiflemesi, nakliyesi var. Cumhuriyetin kuruluşunun bu milletin bağımsızlığının sembolü olan İzmir'de böyle bir mekanı açtıkları için Reysaş'a teşekkür ediyorum."
Editör: TE Bilişim