Eylül 2020’de kurulan ve son yıllarda hızla yükselen lojistik platformu Smarthronline tüm dünya gibi artık Türkiye’de de etkisini göstermekte olan nitelikli personel bulma sorununa el atıyor.

Adaylar tamamen onay ve referans ile sisteme alınıyor!

Firmalar artık ilan yayınlayıp gelecek başvuruları beklemek yerine, halihazırda bir firmada çalışan, nitelikli kişilerle iletişime geçip onları ekiplerine dahil etmek istiyorlar. Geleneksel platformlara güvenmeyerek CV’lerini göndermeyen çalışanlar için de durum giderek zorlaşıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Smarthronline, tamamen onay ve referans ile sisteme alınan adayların, firmalar ile bir araya gelebildiği; firmalardan iş teklifleri aldığı; dilediği firmanın görüşme talebini kabul edene kadar tamamen anonim olarak kalabildiği bir kariyer platformudur.

Lojistik dikeyinde dünyadaki ilk kariyer platformu!
Lojistik dikeyinde Türkiye’de ve dünyadaki ilk kariyer platformu olan Smarthronline tamamen aday odaklı olarak biliniyor. Dolayısıyla adaylar firmalardan gelen iletişim kurma isteklerini kabul edene kadar kimlikleri tamamen gizli kalmakta. Aday, iletişim bilgilerini hangi firmalara açıp açmayacağına kendisi karar vermekte. Smarthronline, lojistik ve taşımacılık sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen beyaz yaka profesyonellerine hizmet veren bir sistemdir. Hesap oluşturmanın ücretsiz olduğu platform kişiye uygun şirketleri listeliyor ve başvuru olanağı sunuyor. Aynı şekilde firmalar da profesyonellerle iletişime geçebiliyor. Anonim olarak firma arayışı sürdüren çalışanlar gelen tekliflere göre kendi sayfalarını görünür hale getirebilmekte.

11.000’den fazla aday ve 100’den fazla firma!
11.000’den fazla aday ve 100’den fazla firma siteyi aktif olarak kullanıyor. Henüz kurulalı 1 yıl bile olmadan, lojistik gibi niş bir alanda 11.000 adaya ulaşan platformda aday ve firmaların birbirlerine cevap oranı %95 oolarak belirtiliyor. Kariyer istatistiklerine bakıldığında ise kayıt olan adayların %80’i aktif olarak iş arayışında olmadığı ancak bu adayların %90’ının gelebilecek iş fırsatlarına açık oldukları görülüyor.

MSC ve Hapag-Lloyd gibi dünyanın en büyük lojistik fimaları Smarthronline kullanıyor!

Smarthronline, dikeyine aldığı sektör itibarıyla Türkiye’de ve dünyada örneği olmayan bir platform. MSC, Dachser, John Good, Hapag-Lloyd gibi dünyanın en büyük lojistik fimaları ve armatörleri işe alımları için Smarthronline kullanıyor bu şekilde siteyle iş birliği içinde ilerliyor.

Diğer yandan yakın zamanda yurtdışı ile görüşmeler yapan kuruluşun ilk yurtdışı müşterisinin İngiltere’den olması planlanıyor.  Lojistik firmalarının ve çalışacak adayların arasında bir köprü olacak bu siteyle iş birliği yapmak isteyen kuruluşların sayısı her geçen gün artıyor.

Editör: TE Bilişim