Lojistiğin hızla büyüyen bir sektör olduğunu ifade eden Erol Günaydın, “Firmalar da artık 3’üncü kuşak lojistiğe yöneldi ve sektörün önü açık” dedi.

Yaygın olarak kullanılan kara yolları taşımacılığının tek başına yeterli olmadığını, demir yolu taşımacılığının öneminin arttığını belirten Erol Günaydın, taşınan yükün bir kısmının raylı sisteme geçmesinin operasyonel maliyet anlamında avantaj sağlayacağına dikkat çekti. "Demir yolu, kara yolunun alternatifi değildir" diyen Günaydın, demir yolunun kara yolunun yükü hafifletebileceğini belirtti. Gelişmiş ülkelerde de ağırlıklı olarak kara yolu kullandığını da aktaran Erol Günaydın, "Ülkemizde demir yolu taşımacılığının geliştirilmesi ve devlet eliyle desteklenmeye devam etmesi gerekiyor. Türkiye’nin gelişimi açısından demir yolu taşımacılığı bir eşik niteliği taşıyor. Şu anda demir yolunda uygulanan tarifeler doğru da değil, rekabetçi de değil. Demir yolu taşımacılığı, Türkiye’nin geleceğinde olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Bu nedenle Günaydın Group olarak, Denizli, Aydın ve Balıkesir lokasyonunda yatırımlar gerçekleştirdik. Üçüncü demir yolu limanımız Balıkesir Organize Sanayi bölgesinde demir yolu taşıması için kurulum ve yatırımlara hız verdik. Test aşamasında olduğumuzdan 3 bin ton ve bin ton gibi dökme yük konusunda denemelerimiz oldu. 20 bin ton önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Müşterilerimize maliyet bakımında avantaj sağlayarak bölgeye ve organize sanayiye de hizmet vereceğiz. Demir yolu ağı eğer düz bir hat üzerinde ilerliyorsa sıkıntı yok; ancak, coğrafi koşullar nedeniyle yol uzuyorsa bu durum maliyetlere de yansıyor. Demir yolu, hem ekonomik, hem de ticareti kolaylaştırması açısından güvenli bir yöntem. Ülkemizin farklı noktalarında da kara terminallerimizi artırmak istiyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanın çağrısıyla 100 personel istihdam ettik"

Erol Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜrkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerine yaptığı istihdam çağrısı ardından bünyesinde 100 personel istihdam ettiklerini söyledi. İstihdamı artırarak ülke ekonomisine katkı yapmaktan dolayı plaket almalarının kendileri için gurur verici olduğunu belirten Günaydın, önümüzdeki dönemde de yeni çalışanlar istihdam etmeye devam edeceklerini vurguladı. Güçlü bir Türkiye için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Erol Günaydın sözlerine şöyle devam etti:

"Güçlü bir ekonominin en büyük göstergesi ise çalışan sayımızı artırmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki çağrısına destek vermek ve daha üretken bir Türkiye için sorumluluk üstlenmek adına 100’ün üzerinde personel istihdam ederek bünyemize kattık. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu sayıyı 300’e çıkarmak. Bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz ve güçlü bir Türkiye için üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz."

Kaynak: iha