Kayseri’deki En  Büyük Lojistik Tesis Arkas’ın

Anadolu’daki ihracatçıya uygun maliyetlerle taşıma hizmeti sunan Arkas, bu kez hem ihracatçı hem de ithalatçı için, Anadolu’nun ticareti en yoğun illerinden biri olan Kayseri’ye kurduğu 6 bin 500 metrekarelik depoyu Kayseri Valisi Osman Güneş ve Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın katıldığı bir törenle hizmete açtı. Gümrüklü ve gümrüksüz alanları bulunan depo, Kayseri’de hizmete giren özel sektöre ait en büyük lojistik tesis olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin önde gelen taşımacılık şirketlerinden Arkas, Anadolu’nun önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kayseri’ye kurduğu 6 bin 500 metrekarelik deposunu Kayseri Valisi Sayın Osman Güneş, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Organize Sanayi Bölge Başkanı Ahmet Hasyüncü, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı bir törenle açtı. 
Kayseri Valisi Osman Güneş törende yaptığı konuşmada Arkas’ın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisin önemli bir boşluğu dolduracağını belirterek “ Asıl amaca uygun olarak ilk defa böyle bir tesis kuruldu. Bütün bunlar Kayseri’nin gelişiminin bir göstergesi. Böyle ciddi ve özel bir kuruluşun Kayseri’yi bir liman gibi görerek yatırım yapması gurur verici. Buradaki tüm sanayicaler beni kendi firmalarının bir mensubu olarak bilsinler, bu camia için her zaman hizmete hazırım” dedi.

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Holding’in Anadolu’daki yapılanmasına ilk defa Kayseri’de başlandığının altını çizerek buradaki hedeflerini vurguladı.

“ Kayseri’de gelişen ticaret, kombine taşımacılık yurtiçi-yurtdışı dağıtım gibi lojistik hizmetlerin yanında depolama hizmeti de vermemizi gerekli kıldı. Arkas olarak biz, Türkiye’nin geleceğinin Anadolu’da olduğuna inanıyoruz. Anadolu’nun gelişimi Türkiye’nin gelişimidir. Bu nedenle Anadolu’daki sanayinin çoğalması için bölge sanayicisinin ulaşımı en uygun şekilde sağlanmalıdır. Kayseri’de oluşturduğumuz hizmet ağı Arkas Anadolu projesinin bir modelidir. Anadolu şehirlerimizin üretimlerini kıyı bölgelerdeki kadar hızlı ve ucuz bir düzeye getirebilirsek topyekün bir gelişimin önü açılacaktır. Yerinde üretimi kolaylaştırmalıyız ve desteklemeliyiz. Bu nedenle başlattığımız Arkas Anadolu projesi’nin çalışmalarını Kayseri’de hızla sürdürmekteyiz. Çünkü Kayseri Andolu sanayicisi için tam bir bağlantı noktası. Burada depolanan yüklen isten ihracat ister yurtiçi dağıtım için olsun TCDD Kayseri istasyonu kullanılarak demiryolu ile birçok lojistik kavşağa ulaşıyor. ”

Kayseri’nin en büyük lojistik tesisi

Kayseri ve çevre illere depolama ve lojistik hizmetler vermek üzere, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan bu tesis, Kayseri’de özel sektöre ait en büyük lojistik tesis olma özelliğini taşıyor. Orta Anadolu’nun ilk konteyner deposu olarak 1999 yılında hizmet verilmeye başlanan 18 dönümlük bu arazide, yeni bir yatırımla 4 bin 250 metrekaresi gümrüklü, 2 bin 250 metrekaresi gümrüksüz bir antrepo inşa edildi.

Arkas, Kayseri’de artık intermodal taşımacılık (kombine taşımacılık), yurtiçi-yurtdışı dağıtım gibi lojistik projelerin yanı sıra depolama hizmeti de veriyor. “Tipping chassis”, ısıtmalı, ısıtmasız tank konteyner, flexitank gibi özel ekipmanlarla taşımalar, ağır yük ve proje taşımalarıyla da sanayiciye her türlü imkân sunuluyor.

Gümrüklü antrepo avantajları

Arkas’ın Kayseri’deki bu yatırımı, bölge ihracat ve ithalatçısına sağlanan taşımacılık çözümlerinin devamı niteliğinde. Yeni gümrüklü ve gümrüksüz antrepolar sayesinde ihraç ve ithalat malları; hasarsız, güvenli, temiz ve düzenli olarak saklanıyor. Depolarında ihtiyaca göre çeşitli stoklama hizmetleri ve “transit ticaret organizasyonu’’ hizmeti de veren Arkas, Kayseri Tesisleri’ndeki depolama alanıyla da yerli ithalatçılara veya yurtdışındaki satıcı firmalara müşterilerinin taleplerini seri bir şekilde karşılayabilme imkanı sağlıyor. Yurtdışından gelen yükleri, müşteri adına gümrük vergilerinden muaf olarak İzmir ve İstanbul’daki antrepolarda olduğu gibi Kayseri’de de depolayabiliyor.

Yurtiçi dağıtımın bağlantı noktası

Anadolu’yu limanlara bağlayan Arkas Anadolu Projesi çalışmalarının hızla sürdüğü illerden biri olan Kayseri, sanayici için tam bir bağlantı noktası. Çünkü Kayseri’de depolanan yükler, ister ihracat ister yurtiçi dağıtım için olsun TCDD Kayseri İstasyonu kullanılarak, demiryolu ile birçok lojistik kavşağa ulaştırılıyor. Örneğin  Kayseri’den Mersin Limanı’na demiryolu ile ihracat yükleri taşınırken, yine Kayseri’den Derince, Yenice, Gaziantep ve Eskişehir’deki Arkas aktarma istasyonlarına ve diğer TCDD istasyonlarına yurtiçi dağıtım için taşımalar yapılıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim