Küresel ticaretin öncü sağlayıcısı DP World, AP Moller – Maersk’in katılımı ile geliştirilen TradeLens ile blok zincir tabanlı bir dijital konteyner lojistik platformunun ilk aşamalarını tamamladı.

DP World ve TradeLens platformu arasındaki iş birliği, küresel tedarik zincirlerinin dijitalleşmesini hızlandıracak. DP World, 82 deniz ve iç konteyner terminalinin yanı sıra tedarik şirketlerini ve lojistik bölümlerini TradeLens ile birleştirmeyi amaçlıyor. 2019 yılında DP World’ün terminalleri yaklaşık 70.000 gemiden 71.2 milyon TEU konteyner elleçledi.

TradeLens, nakliyatçılar, liman operatörleri ve nakliye hatları da dahil olmak üzere tüm küresel tedarik zinciri sisteminden gelen verileri bir araya getirecek. Ayrıca manuel ve kağıt tabanlı dokümanları modernize etmeyi, blok zincir özellikli dijital çözümlerle değiştirmeyi amaçlıyor.

DP World için, TradeLens ile entegrasyonundan elde edilen veriler, çoklu taşıyıcılar arasındaki konteyner akışlarının daha erken görünürlüğü ile operasyonel verimliliği artıracaktır. Bu görünürlük, her bir konteyner için liman kalışını takip eden nakliye modalitesinin onaylanmasını içermekle birlikte;  ağır aktarma veya demiryolu limanlarında daha iyi alan planlaması yapılmasını sağlayacak. Ayrıca, DP World’ün lojistik yönetimini çevrimiçi hale getirmek için oluşturulan dijital platformlarının kapsamını da genişletecek. DF İttifakı, SeaRates, LandRates ve AirRates gibi nakliyecilerin bir tıklaması ile, DP World’ün ağını görüntüleyecek ve bunun da ötesinde, kargoyu herhangi bir yerden ve herhangi bir yere taşımasına olanak tanıyacak.

DP World Grup Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem şunları söyledi: “TradeLens ile iş birliği yapma kararımız akıllı lojistik, maliyetleri düşürme ve değer yaratma vizyonumuzdan kaynaklanıyor. DP World olarak, küresel liman, terminaller, ekonomik bölgeler ve iç operasyon ağımızın desteğiyle kargo sahiplerine entegre tedarik zinciri çözümleri sunmak için çalışıyoruz. TradeLens ile çalışarak küresel ticaretin dijitalleşmesini hızlandıracağız. Lojistiğin işlediği süreçlerin modernleştirilmesi, ekonomik kalkınmaya yardımcı olmak ve daha fazla refah sağlamak için daha sağlam ve daha verimli tedarik zincirleri oluşturmak kritik öneme sahiptir.”

TradeLens, rezervasyondan, müsaitliğe ve ödemelere kadar tüm tedarik zincirinde görünürlük sağlayacak, 110'dan fazla liman ve terminal ile doğrudan entegre olacak şekilde, dünya çapında 15’den fazla  gümrük idaresi ve artan sayıda intermodal dahil olmak üzere sektörden gelen zengin bir girdi üzerine inşa edilmektedir.

DP World, Cochin Port'u (Hindistan) API teknolojisi aracılığıyla TradeLens platformuna halihazırda bağladı. Besleyici hattı Unifeeder dahil olmak üzere diğer DP World iş birimleri ile iş birliği planları da başlatıldı.

Editör: TE Bilişim