DB Schenker Arkas, yeni bir mükemmellik modeli uyguluyor

DB Schenker Arkas, Orhanlı, Samandıra, Hadımköy ve Sütçüler’de bulunan depolarında uyguladığı “5S Düzen Yönelimi Projesi” ile Türkiye’de lojistik sektöründe bu programı başlatan ilk firma oldu.

Proje ile depoların standartlarını yükselterek müşteriye daha kaliteli hizmet verilmesini hedefleyen DB Schenker Arkas, 5S Düzen Yönelimi Projesi’ni başlattı. Projenin ilk adımı olarak depolarında çalışan personele İcra Kurulu Başkanı, Lojistik Hizmetler Müdürü, Kalite Uzmanı, lojistik yöneticileri ve çalışanlarından oluşan 5S sorumluluları grubunun katılımıyla “5S Devamlı Optimizasyon Programı” eğitimi verdi. 5S’de bulunan S harfleri Japonca’da seiri (sınıflandırma), seiton (düzenleme), seiso (temizlik), seiketsu (standartlaştırma), shitsuke (eğitim ve disiplin) kelimelerinin baş harflerini temsil ediyor.

Depolar 5S ile daha mükemmel

“5S” Japonya’da geliştirilmiş bir iyileştirme programı. DB Schenker Arkas depolarında eş düzeyde uyguladığı bu program ile çalışma alanının daha verimli, organize, düzenli, disiplinli, temiz ve güvenli olmasını sağlamayı amaçlıyor. İşyerinde 5S uygulaması sonucunda; kazalar azalıyor veya ortadan kalkıyor, toplam verimlilik artıyor, saha kullanımı verimli hale geliyor, sorunlar daha erken teşhis ediliyor ve çalışanlar arası uyum gelişiyor. Kusursuzluk hedefli mükemmellik modellerinden biri olan 5S Projesi’yle, DB Schenker Arkas müşterilerine optimum hizmet sunmayı hedefliyor.

Editör: TE Bilişim