Son yıllarda terminal yatırımlarıyla öne çıkan MARDAŞ, liman elleçleme kapasitesini iki katına çıkararak 1.500.000 TEU kapasite ile liman alanı içinde bulanan 100.000 m2’lik gümrüklü / gümrüksüz ve açık / kapalı alanları sayesinde denizcilik sektörünün ihtiyaç ve hedefleri doğrultusunda müşterilerine yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunuyor.

Denizcilik ve lojistikte dünya lideri CMA CGM Grubunun yeni servisi TMX-3, 850 TEU kapasiteli 2 gemisi ile haftalık ve düzenli servis sunarak Türkiye – Adriyatik limanları arasında transit süreyi önemli ölçüde azaltacak ve Malta aktarma limanı sayesinde CMA CGM küresel ağına da erişim sağlayacak.Trieste ve Koper limanları ile Batı-Merkez Avrupa'ya da Intermodal çözümler sunabilecek.

Ambarlı Liman Tesisleri içinde gümrüklü – gümrüksüz depolama imkânlarına sahip MARDAŞ, müşterilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağı lojistik çözümleri bu yeni serviste de kesintisiz sunmaya devam edecek.

MARDAŞ Genel Müdürü Kaptan Gökhan Bekircan, müşterilerine hızlı ve kaliteli bir operasyon sunmak için yatırım çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini ve MARDAŞ’ ın İstanbul Ambarlı limanları arasında hizmet kalitesini daima ön planda tutan önemli bir terminal konumunda olduğunu belirtti.

Mardaş limanından başlayan yeni servisin ilk gemisi (MV CHARLOTTA),15 Temmuz’da MARDAŞ’taki operasyonunu gerçekleştirdi. Bu çok kıymetli başlangıç için CMA CGM’ a teşekkür etmek üzere MARDAŞ ekibince gemi kaptanına plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim