1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümü Samsun'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Samsunum 1 Gemisi ile denize açılan protokol üyeleri, Karadeniz açıklarında denize çelenk bıraktı.

GEMİ SAYISI YÜZDE 30 ARTTI

Gemide düzenlenen programda konuşan Samsun Liman Başkan Vekili Aydın Ünal, Samsun'un Karadeniz'in hem denizcilik hem de lojistik üssü olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Ünal, "İlimiz; deniz ticaretinde Karadeniz'in en büyük ve en stratejik limanı konumunda. 2016 yılına göre geçtiğimiz yıl kıyı tesislerimize gelen gemi sayısı yüzde 30 arttı. Samsun bu yönüyle Karadeniz'in hem denizcilik hem de lojistik üssü olma yolunda hızla ilerliyor. 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki 350 yıllık hakimiyeti sona ermiş ve tüm liman hizmetleri Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına verilmiştir. Bu vesile ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutladığımız bugünü ulusumuza kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz deniz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Programa Samsun Vali yardımcıları Hakan Kubalı ve Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tayfun Paşaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Samsun Liman Başkan Vekili Aydın Ünal, Liman Şefi Berna Yurteri, çok sayıda personel ve vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim