HOPA MESLEK YÜKSEK OKULU SEMİNERLERİN MERKEZİ OLUYOR.

Lojistik Yönetim Danışmanı ve Dünya Gazetesi Yazarı Atilla Yıldıztekin Hopa MYO. Tarafından düzenlenen seminerde tedarik zinciri ve lojistik sektörünü anlatacak.

HOPA-Geçtiğimiz günlerde HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’i konuk eden AÇÜ, Hopa Meslek Yüksek Okulunda bu defa da ülkemizin tanınmış akademisyenlerinden, Lojistik Yönetim Danışmanı ve Dünya Gazetesi yazarlarından Atilla Yıldıztekin’i konuk edecek

10 Mayıs Cuma günü saat 14.30-16.00 arası Artvin Çoruh Üniversitesi Hopa Yerleşkesi içinde bulunan Hopa Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilecek olan seminer HOPAPORT’un destekleri ile yapılıyor.

Atilla Yıldıztekin seminerinde Öğrencilere ülkemizin Lojistik sektörünün bugünü ve yarını ile tedarik zinciri konularındaki sunumu ilgiyle izlenecek konuların başında.  Yıldıztekin seminerinde “2023 yılında bizleri nasıl bir ekonomi bekliyor buna lojistik  sektörü olarak nasıl hazırlanıyoruz” konusunda da katılımcılara düşüncelerini açıklayacak. Seminere Artvin-Hopa ve Arhavi’den TSO başkanları ve iş dünyasının ileri gelenlerinin de katılması bekleniyor.

Hopa MYO Lojistik bölüm öğretim görevlilerinden Beril Kasımoğlu’da Atilla Yıldıztekin hocanın seminerine çalışma alanlarını kapsayan iş dünyası temsilcileri ve ilgi duyanları da davet ederek “Hopa’da Hopa MYO olarak önemli çalışma ve etkinliklere imza atıyoruz. Hopa iş dünyasının da kendi ilçelerinde eğitim veren kendi ilçelerindeki okullarını yakından tanıma anlamında bu tür etkinliklerinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Seminerin sunum sonrasında Yıldızttekin öğrencilerin sorularını da cevaplandıracak.

ATİLLA YILDIZTEKİN KİMDİR?

ODTÜ makine mühendisliği bölümünden mezun oldu. Master dersleri sırasında TEK Özel projeler dairesinde mühendis olarak görev aldı. 1975 yılında Anadolu Endüstri Holdinge bağlı An-Pa Anadolu Pazarlama A.Ş., Ankara bölgesinin kuruluşunu yaptı. 1983 yılında aynı kuruluşta İstanbul satış sonrası hizmetler müdürlüğünü yapılandırdı. 1985 –1993 yılları arasında Caterpillar yedek parçaları pazarlayan aile şirketinde şirket ortağı olarak çalıştı. 1994 yılında Caterpillar’in temsilciliğini yapan Borusan Makine’nin kurulmasında servis, yedek parça ve eğitimden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev aldı.

1999 –2001 yıllarında Borusan Lojistik A.Ş. ‘nin kurulmasını, Gemlik Limanının işletilmesini ve genel müdür olarak yönetilmesini sağladı. Yedi Tepe Üniversitesinde lojistik konusunda ders verdi.2002 yılı başından itibaren Arkas Holding bünyesinde Arkas Lojistik A.Ş.’nin kurulması ve yapılanmasının gerçekleşmesi amacıyla genel müdür olarak çalıştı. 2004-2005 döneminde Aras Lojistik kurucu Genel müdürü olarak çalıştı. 2005 Mart ayından itibaren bağımsız lojistik danışmanı olarak çalışmaktadır.

 Atilla Yıldıztekin Lojistik sektör dergilerinde, yayın kurullarında görev yapmakta ve lojistik sektörü ile ilgili makaleler yazmaktadır. Dünya dergisinde 5 yıldır, haftada bir Denizcilik ve Lojistik sayfasında ve birçok sektör dergisinde köşe yazarlığı yapmakta, lojistik konferanslarında konferans başkanı, panel başkanı, konuşmacı ve panelist olarak hizmet vermekte, televizyon programlarına katılmaktadır. MARLIM Türkiye Limanlar derneğinin ve UTIKAD Uluslar arası taşımacılık ve lojistik hizmetler derneğinin, UND Uluslararası nakliyeciler derneğinin yönetim kurulu üyeliğini veya lojistik komitelerinin kuruluşunu yapmıştır. LODER Lojistik Derneğinde başkan yardımcısı, UTIKAD derneğinin lojistik komitesi başkanı olarak çalışmaktadır. Yıldıztekin İmiks Holding grubunun ve HOPAPORT’un lojistik danışmanlığı görevine de devam etmektedir. Üniversitelerdeki lojistik konulu tez çalışmalarına katkıda bulunmaktadır ve çesitli sosyal kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır.

Editör: TE Bilişim