Yıllardır siyasi ve bürokratik engeller nedeniyle açılması yılan hikayesinen dönen Gökçeada Havaalanı, sivil uçuşlara başlıyor.

İstanbul-Gökçeada seferleri Anadolujet ve BoraJet'in ortak uçuşu ile ATR 72-500 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek.

Sörf turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde geçen yıl hizmete giren havaalanından tarifeli uçak seferleri yarın başlıyor.

Yıllardır çeşitli siyasi ve bürokratik engeller gerekçe gösterilerek açılamayan Gökçeada Havaalanı'nda, İstanbul-Gökçeada seferleri Anadolujet ve BoraJet'in ortak uçuşu olarak ATR 72-500 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek. Ulaştırma Bakanlığı
koltuğunda 4'üncü dönemini yaşayacak olan Binali Yıldırım da ilk uçuşa katılacak.

AnadoluJet Bölge Uçuşları Başkanı Sami Alan, Gökçeada seferleri ile ilgili yasal prosedürleri tamamladıklarını belirterek, "Bizim Gökçeada uçuşlarımızla ilgili planlarımız hazır. Bu yönde bir sıkıntı yok, ancak bunun için DHMİ ile sivil havacılıktan uçuş izinlerini bekliyoruz. Bu tür prosedürlerin yerine gelmesi kolay olmuyor" dedi. Alan, AnadoluJet'in günlük Çanakkale seferlerini artırmaya yönelik herhangi bir yeni çalışma yapılıp yapılmadığına yönelik olarak da, Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarının tek sefer şeklinde devam edeceğini, yeni bir planlamanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Sörf turizmi canlanıyor

Gökçeada Havaalanı'nın inşasına 15 yıl önce başlandı. Havaalanı ancak geçen yıl Ağustos ayında hizmete açılabildi. Bakan Binali Yıldırım, açılış sonrası Gökçeada'ya en kısa sürede uçuşların başlayacağı sözünü vermişti.

Şu an için insani yardım amaçlı uçuşları ağırlayan havaalanına bazı şirketlerin küçük uçakları da iniş yapıyor. Ancak asıl hareket AnadoluJet'in uçuşlara başlamasıyla yaşanacak. Özellikle sörf turizmi açısından Gökçeada büyük önem kazanacak.

Editör: TE Bilişim