Liman işçilerini temsil eden sendika ile Birleşik Krallık'ın başlıca limanları arasında sürüyor.  Grev, Unite the Union'ın planlamasıyla Eylül ayının son iki haftası için  Liverpool'a kayacak. 

 Liverpool Limanının, Felixstowe Limanından sadece dörtte biri büyüklüğünde olmasına rağmen, tedarik zincirine daha fazla baskı yapması bekleniyor. Ayrıca bu durum önümüzdeki haftalarda Felixstowe'u hedef alan ek kesintilerin habercisi de olabilir.

Anlaşmazlık  sendikanın Birleşik Krallık'taki mevcut yüzde 12 perakende enflasyon oranına ayak uyduran ücret artış taleplerinden kaynaklanıyor.

Limanlar yüzde 7 ila 9 arasında önemli artışlar sunarken, Unite bunun enflasyon nedeniyle etkili bir ücret kesintisini temsil ettiğini söylemeye devam ediyor. Limanlardaki grevler, Birleşik Krallık genelinde enflasyona ve iyileştirilmiş çalışma koşullarına ayak uyduran ücret artışları talep eden daha büyük bir sendika çabasının yalnızca bir parçası. Liverpool limanının işletmecisi Peel Ports Group'un Operasyon Direktörü David Huck, “Meslektaşlarımızın artan yaşam maliyeti konusundaki endişelerini tam olarak takdir etmemize rağmen, yüzde 8,3'lük sektör lideri bir ödeme paketi önerdik. Maaş teklifimiz ulusal ortalamanın çok üzerinde ve konteyner pazarındaki durgunluk, dünya çapındaki ekonomik baskılar, Ukrayna'daki çatışma ve küresel nakliye kesintileri dikkate alındığında iş için sürdürülebilir bir konumu temsil ediyor.” ” dedi.

Peel Ports, 2021'de yüzde 4,5'lik bir artışı kabul ettiğini ve son 12 ayda Liverpool Limanı konteyner operasyonları için 150 personel daha işe aldığını vurguluyor. Aynı zamanda eğitim ve güvenliğe yatırım yapıp, son dört yılda vardiya düzenleri, hastalık maaşı, emekli maaşı katkıları ve diğer yardımlar genelinde şart ve koşulları iyileştirdiğini belirtiyor.

 Bu adımlara rağmen Unite, 500'den fazla üyesinin 19 Eylül'de Liverpool Limanı'ndaki grevine 3 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi.

Editör: CAHİT İSTİKBAL