Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri, Mitsui Engineering&Shipbuilding Co. Ltd’ den (MES)Gemlik ve Gebze konteyner terminalleri için  8 adet Lastik tekerlekli vinç (Rubber Tyred Gantry Crane-RTG) sipariş verdi.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre (www.seanews.com.tr) Yıldırım Holding'e ait bir kuruluş olan Yılport, konteyner elleçleme kreynlerini bu yıl sonuna kadar teslim almayı  planlıyor.

Kreynlerden 4 adesi Gemlil için, 4 adedi de Gebze terminali için sipariş verildi.

Gemlik terminali için kreynlerin Şubat 2014'te; Gebze için olanların iAğustos 2014'te teslim alınacağı bildirildi. 

Daha önce de Mitsui'den kreyn almıştı

Yılport, Ağustos 2006 ayı başında 6 yeni Lastik tekerlekli vinç (Rubber Tyred Gantry Crane-RTG) daha teslim almıştı. RTG’ ler, 1 Temmuz 2007’den itibaren gümrüklü saha statüsü kazandırılmış olan Yılport Kara Terminaline konuşlandırılmışlardı.

Bu yeni ekipmanlar ile saha kapasitesinin arttırılması hedeflenm.

Japonya’ dan Türkiye’ye demonte şekilde getirilen RTG’ler, tahliyelerinin ardından, montajlarının da gerçekleştirileceği kara terminaline nakledilerek, RTG’lerin montaj ve testleri; Yılport Terminalinin 15 kişilik teknik ekibi tarafından,120 günden az bir sürede tamamlanmıştı.

Her biri 7+1 genişlik ve 6+1 yükseklikte konteyner istifine uygun olan RTG’lerin kullanılmaya başlanılmasıyla Yılport Kara Terminalinin kapasitesi yıllık 85.000 TEU’dan 150.000 TEU’ya yükseltilmişti.

Kara Terminali yeni ekipmanları ile beraber 15 Aralık 2008’de hizmet vermeye başlamıştı.

Editör: TE Bilişim