Denizcilik ve liman operasyonları alanlarında yaptığı uluslararası yatırımlar ile adını sıkça duyuran Yıldırım Holding, Gemport’un ardından 2012 yılı bitmeden RotaPort’u da bünyesine kattı. RotaPort’un hemen yanında yer alan Marmara Tersanesi’nin de sahibi olan Yıldırım Holding, tersaneyi başka bir lokasyona taşıyarak, tersane sahasını limana dahil edecek.

Körfez ilçesi Yarımca mevkinde bulunan ve bölgenin en yüksek depolama kapasitesine sahip genel antrepoları, tahıl siloları ve çimento siloları ile 1995 yılından beri faaliyetini sürdüren RotaPort’un yüzde 100 hissesini Yıldırım Holding’in iştiraki olan Yılport satın aldı.

Yıldırım Holding, RotaPort limanının mevcut fonksiyonlarının yanında likit kargo ve genel antrepoculuk hizmetlerinde de uzmanlaşması ve öne çıkması için toplamda 200 milyon dolarlık yeniden yapılanma ve ekipman yatırımı planlıyor.

LME onaylı antrepoları var

Holdingten yapılan açıklamada; günlük 15 bin tonluk tahliye kapasitesine sahip ve iki adet demiryolu yükleme/ boşaltma istasyonu ile de bağlantısı bulunan RotaPort’un, panamax ve daha büyük gemilerin ve aynı anda altı geminin yanaşabildiği toplam 880 m’lik bir yanaştırma uzunluğuna sahip olduğu belirtildi.

RotaPort’un, LME (Londra Metal Borsası) onaylı genel antrepoları, uluslararası bankacılık işlemlerinde de kabul gören liman olduğu bildirildi.

Marmara Tersanesi de limana dahil olacak

Perşembe Rotası’nın ulaştığı bilgilere göre, aynı zamanda RotaPort’un hemen yanında yer alan Marmara Tersanesi’nin de sahibi olan Yıldırım Holding’in orta vadeli planlarına göre, tersane bir başka lokasyona taşınarak bu iki alan birleştirilecek ve 150.000 m2’lik bir alana sahip olacak limanın elleçleme kapasitesi ise 10 milyon tona ulaştırılacak.

Editör: TE Bilişim