WCT, Türk limanlarını ‘hub’ yapacak

Konteyner alım-satımında lider firmalardan Alman World Container Trading ( WCT), Balkan&Blacksea ile acentelik anlaşması imzaladı. 

WCT’nin daha önce gümrük ve idareden kaynaklanan sorunlardan dolayı Türkiye’de faaliyete geçemediğini söyleyen Balkan&Blacksea Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Türkantos, WCT ile özellikle İstanbul, Mersin ve İzmir Limanları’nda çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Balkan&Blacksea’nin Karaköy’deki merkez ofisinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Türkantos, WTC ile ilgili şunları anlattı: “WTC konteyner kiralamıyor, konteyner ihtiyacı olan firmalara konteyner satışı yapıyor.  Ama en önemlisi satış sonrası bu konteynerleri müşterilerinden tekrar geri alma garantisi veriyor ve bu sayede müşterilerine de ayrı bir avantaj sağlıyor. Üç büyük liman dışında Ortadoğu, Akdeniz ve Karadeniz çanağı gibi komşu ülkelerin takiplerini de biz yapacağız. Yılda 100 binin üzerinde konteyner satışı gerçekleştiren WCT’nin birçok ülkede depoları bulunuyor. Konteynerler ihtiyaç sahiplerine en yakın depolardan temin ediliyor. Bundan sonra Türkiye’de de depoları olacak. Artık Türkiye’deki ihtiyaç fazlası konteyner alınıp depolanmasını ve bu konteynerleri ihtiyacı olan firmalara veya kişilere satılması işlemlerini biz takip edeceğiz.”
 
 “Türkiye’de konteyner ihtiyacı artacak”

WCT Genel Müdürü Michael Gurcke ise, Türkiye’nin lojistik anlamda çok önemli bir konumda olduğuna değinerek, “Türkiye’deki işlem hacminin artmasından hareketle böyle bir karar aldık. Türkiye’de konteyner ihtiyacının artacağını düşünüyoruz. Coğrafi olarak ortada kaldığı için çevresindeki komşu ülkelerden daha şanslı konumda. Türkiye’yi bir hub limanı olarak kullanarak diğer ülkelere rahatlıkla ulaşabiliriz. Ayrıca alım satımında Türkiye kabul edilir, güvenilir bir yer” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim