Venedik Kruvaziyer Limanı da Global zincirine katıldı

‏ “Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi” konumundaki Global Liman İşletmeleri liderliğini, operasyonel yapısına kattığı çok önemli bir liman ile pekiştirdi. Global Liman İşletmeleri’nin, dünyanın kruvaziyer devleri Costa Crociere, MSC Cruises ve Royal Caribbean Cruises ile kurduğu uluslararası konsorsiyum Venezia Investimenti S.r.l. (VI), Venedik Limanını işleten Venezia Terminal Passeggeri S.p.A. (VTP) hisselerinin dolaylı alımına ilişkin yürüttüğü süreç başarıyla sonuçlandı.

Konsorsiyum VTP’nin dolaylı şekilde %44,48’ine sahip oldu. Bu hisse devri ile Global Liman İşletmeleri, operasyonel liman hinterlandını 8 ülkede 11 kruvaziyer limana çıkardı Global Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Biz dünyanın en büyük kruvaziyer liman operatörü Global Liman İşletmeleri olarak Akdeniz ve Asya Pasifik’teki güçlü varlığımız ve 5,5 milyonu aşan yolcu sayımızla Akdeniz Pazar payının yaklaşık %20’sini sahibiz. Portföyümüze kattığımız Venedik ile yolcu sayısının önemli ölçüde artarak 7 milyonu aşmasını bekliyoruz. Böylece Global Liman İşletmeleri, operasyonel yapısını 8 ülkede 11 limana çıkararak bu alandaki liderliğini daha da pekiştirmiş oldu” açıklamasında bulundu.

Global Liman İşletmeleri CEO’su Emre Sayın, “Venedik Kruvaziyer Limanı yaklaşık 1,4 milyon ana liman yolcu sayısı ile yine genişleyen portföyümüzde bulunan Barselona Kruvaziyer Limanı’nı kısmen aşarak Akdeniz’deki ‘1 Numaralı’ ana liman olma özelliğini taşıyor. Dolayısıyla, Venedik hem şehir hem de kruvaziyer limanı olarak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Akdeniz’deki en büyük ana liman olarak, Venedik’in sinerji yaratarak kruvaziyer liman portföyümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” sözleri ile Venedik’in önemine değindi.
Editör: TE Bilişim