c

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy İzmit Körfezi Bölgesinde mevcut olan ve aktif hizmet sunan liman sahipleriyle gerçekleştirilen toplantıda açıklanacak ikinci istihdam paketiyle ilgili liman sahiplerinden destek istedi

Wellborn Luxury Hotel’de  düzenlenen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kurum müdürleri, liman sahipleri ile sanayici ve iş adamları katıldı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy burada yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak ikinci istihdam paketiyle ilgili destek istedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un burada yaptığı konuşmada şu ifadeler yer aldı: “Değerli katılımcılar, hepiniz hoş geldiniz. Kocaeli, Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri, ticarette önemli potansiyelleri ortaya koyan bir kent ve kent ekonomisini daha üst noktalara taşırken ülke ekonomisine de çok önemli katkılar sunan bir kenttir. 2017 yılı Maliye Bakanlığı vergi gelirleri açıklamasında Kocaeli, İstanbul’dan sonra en fazla vergi ödeyen ikinci kent konumundadır. Kent ekonomisinin daha üst noktaya taşınmasında özellikle İzmit Körfezi ve buradaki limanların varlığı Kocaeli’ni sanayi tesisleri bakımından cazip bir konuma taşımıştır.’’ Dedi.

TÜRKİYE’DE BİR NUMARAYIZ

Sözlerine devam eden Aksoy ‘’  Kocaeli gümrüklerinden yapılan ithalat ve ihracat oranlarına baktığımız zaman dış ticaret hacminin %17’lik bir kısmı sadece Kocaeli gümrüklerinden gerçekleştirilmektedir. Bunun da önemli bir kısmı sizler aracılığıyla limanlarımızdan gerçekleştirilmektedir. İzmit Körfezi’nde 35 limanımız var ve bu 35 limanımızdaki elleçlenen genel yüke baktığımızda da geçtiğimiz yıl İzmit Körfezini tek bir liman olarak değerlendirildiğimizde 73 milyon tonluk bir elleçlemeyle Türkiye’de birinci sıraya çıkmıştır.’’ Dedi.

KENTİN EKONOMİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Aksoy : ‘’Kent ekonomisine önemli katkılar sunmakta ve bu yönüyle de birçok yatırımın bölgemize ve ülkemize kazandırılmasında önemli çalışmaları ortaya koymaktasınız. Bu toplantımız da; sanayi odalarımızla birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmeleri paylaşıp, sizlerin sorunlarını da dinleyerek, Kocaeli’de belirli alanlarda giderilmesine ihtiyaç duyduğumuz hususları paylaşmak istiyoruz. ‘’ dedi.

KOCAELİ ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYDU

Aksoy Sözlerine son olarak ‘’ Geçtiğimiz yıl bilindiği üzere Türkiye genelinde bir istihdam seferberliği başlatıldı. Bu seferberlikte Kocaeli önemli bir çalışma ortaya koydu. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafından ikinci istihdam paketi açıklanacak. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi istihdam paketine desteklerinizi bekliyorum. Bu destekler hem ülke ekonomisi hem de bölge ekonomisi için, sosyal barışın daha iyi noktaya taşınması için önemli çalışmalar ve katkılar olarak karşımıza çıkacaktır. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilişim