Hindistan merkezli Essar Group'un bir birimi ve Hindistan'ın en büyük özel liman şirketlerinden biri olan Essar Ports Ltd., 18 Temmuz'da yaptığı açıklamayla, Vadinar terminalinde yıllık 12 milyon mt'luk ek kapasiteyi devreye aldığını belirtti. Kapasite artırımının toplam maliyeti 10,6 milyar INR (239 milyon $) olarak belirlendi. Söz konusu ek kapasitenin devreye alınmasıyla birlikte, Valdinar limanının toplam elleçleme kapasitesi yıllık 58 milyon mt seviyesine yükseldi.

Bu kapasite artırımı projesi, şirketin Salaya, Paradip ve Hazira limanlarındaki büyüme planlarına paralel olarak yürütülmektedir. Söz konusu büyüme planlarına göre, toplam kapasite, 2013 yılına kadar, iki katı oranında artarak 158 milyon mt'a çıkacak. Şirket tarafından planlanan toplam sermaye harcaması 93 milyar INR (2 milyar $) seviyesinde görülürken, şirket bu miktarın 63 milyar INR'sini (1,4 milyar $) harcamış bulunuyor.

Essar Ports, mevcut durumda faaliyet halinde olan iki ve yapım aşamasında olan üç limana sahip. Hazira limanının yıllık 30 milyon mt olan kargo elleçleme kapasitesi yıllık 50 milyon mt seviyesine çıkarılacak. Essar Ports, ayrıca, yıllık 16 milyon mt kapasiteli bir demir cevheri limanı ve Paradip'te 14 milyon mt'luk kömür terminalleri inşa etmekte.

Editör: TE Bilişim