Restorasyon çalışmalarının ilk etabında, Liman girişindeki Antik binanın restorasyonu bitmiş, bina Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı idari binası olarak kullanılmaya başlanmıştı.
 
Ciddi sorun oluşturan iskelelerin yerine, uluslararası standartlarda yeni iskeleler yapılmış ve hizmete sunulmuştu.
 
Limanın elektrik sorunu akıllı ve kartlı sayaçlarla çözülecek şekilde yeniden planlandı, bu konuda ihaleye çıkıldı ve ihale sonuçlandı. Limandaki tüm elektrik direklerinin tadili ve onarımı, ışıklandırma düzeni, yatlara sağlanan elektrik kablolarının emniyetli bir şekilde dizaynını da içeren çalışmalar kapsamında panolar yerleştirildi. Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nca ihaleyi alan firmanın konuyla ilgili geldiği aşama yakından takip ediliyor. Firma tüm techizatı tamamlar tamamlamaz elektrik kablolarının dizaynı yapılmaya başlanacak.
 
Limanda yaşanan sorunları dinleyen ve projenin son durumunu şahsen denetleyen Bakan Ünal Üstel; Limandaki bir kısım eski tahta iskeleninde yapımına başlanacağı, Kale Girişi tarafındaki İskelelerin de restorasyona dahil edileceği, bankların, paslı elektrik direklerinin ve çöp kutularının yenileneceği, limanın sığ kısımlarının tadil edileceği ve sığ kısımlardaki suyun temizliğinin düzenli olarak yapılacağını vurgulayarak, Limandaki Fenerin çalışmasındaki problemin Kıyı emniyeti ile görüşüleceği ve bu sorunu da çözeceklerini sözlerine ekledi.
 
Bakan Üstel; Ülkenin en kıymetli turistik bölgesi olan eski limanda gerçekleştirdikleri yenileme projesinde, bakım ve onarımın aksamaması için Çevre Dairesi personelinin gerekli takibi yaptığını, bizzat tesbit ettikleri ve göze çarpan diğer konuların bugün itibariyle yapımına başlanacağına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde afet şeklinde yağan yağmurla gelen çamur ve atıkların temizliğinin yapılması ile ilgili gerekli çalışmanın yapıldığı ve bundan sonraki bu tip doğa olaylarından sonra Çevre Dairesinin bölgeyi kontrol edeceğini de sözlerine ekleyen Üstel; Limanın hak ettiği değere kavuşması için gerekenlerin yapılacağını ve konunun takipçisi olacağını vurguladı.
Editör: TE Bilişim