Türkiye Liman işletmecileri Derneği (TÜRKLİM) tarafından düzenlenen İSG-Çevre Çaliştayi İstanbul’da yapıldı. 

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği-TÜRKLİM-tarafından İstanbul Divan Otelde 2 gün süren İSG-Çevre Çalıştayı yapıldı.

Çalıştay’a dernek üyesi Limanların üst düzey yöneticileri ve İSG uzmanları katıldılar. HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve HOPAPORT İSG Uzmanı Emine Gümüşkaya’da katildi. 

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Türkiye Liman işletmecileri Derneği 

Genel Sekreter İrfan Bilgin, düzenledikleri ’ Çalıştay a katılan tüm Liman temsilcilerine “Hoş geldiniz” diyerek şunları söyledi: “Sayın Üyeler, Ülkemizde iş kazaları konusunun hiç gündemden düşmemesi ve yakın geçmişte İzmit körfezinde meydana gelen kirlenme nedeniyle dikkatlerin limanlar üzerine çevrildiği bu günlerde yanlış izlenimleri azaltmak ve iyi örnek uygulamalarının yayılmasını sağlamak üzere Yönetim kurulumuz İSG – Çevre Çalıştay yapılmasına karar vermiştir. 

Uzun bir hazırlık sürecinin ardından Divan Otelde Çalıştay’ımızı düzenledik. Çalıştay ’ımız bu konuda tecrübeli bir organizatör firma tarafından bu noktaya taşinmiştir.  

Geçmişte Yeşil Liman uygulamaları konusunda üye limanlarımızla yapmış olduğumuz ankette “yeşil liman stratejileri ve uygulamaları ile İSG gereklerinin üst düzey yöneticiler tarafından yeterince anlaşılmadığı” belirlenmişti. Fiziki gerekliliklerin yerine getirilmesinin yanı sıra, operasyon yetkilileri ile çevre ve İSG sorumluları arasında optimum buluşma şartlarının tespit edilmesi, bu iki gurubun empati yapması limanın verimliliği açısından  çok önemli görülmektedir.  

Çalıştayın bir diğer amacı da limanlar arasında iyi örnek uygulamalarının ortaya konarak, tüm limanlarımız tarafından uygulanmasını sağlamaktır. 

İş güvenliği ve çevre kültürünün limanlarda yerleşmesi, limanlar arasında bilgi ve iyi uygulamaların paylaşımı ve limanların konuya verdiği önemin kamuoyuna duyurulması açısından tüm üyelerimizin Çalıstayi’ımıza katılmalarından dolay memnuniyet duyduk. Bu duyarlılık nedeniyle bir kez daha ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyor, Çaliştay’ımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Çalıştayın Moderatörlüğünü Akademika Genel Müdürü Kemal Özgirin yaptı.,  

Farklı görev ve birimlerden katılımcıların katıldığı ve 2 gün süren çalıstay’a “İSG ve Çevre” konularında sunulan bildiriler okundu.  

TURKLIM tarafından düzenlenen bu çalıştayın amacının Liman işletmeciliği konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda "İş Kazalarını Önlemek", "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" açısından ilgili süreçlerde gerçekleştirilebilecek iyileştirmeler konusunda beyin fırtınası yapmak, olduğu ifa edildi. 

Çalıştayda Genel Bilgilendirmenin ardından Grup Dinamiği, Hayallerimiz, ,neler yapılabilir,  Projelendirme, İSG ve Çevre Forum Tiyatro, Yönetici Paneli ardından Çaliştay deklarasyonunun açiklandi. 

Çalıştay da HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de Limanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği konularında yaptıkları çalışmalar ve verdikleri eğitimler konularında bir sunum gerçekleştirdi. 

Çalıştay sonunda yapılan değerlendirmede “Bu aşamada gruplar, zaman yolculuğu yaparak 25 yıl ilerisine gidecekler. Ellerindeki sihirli değnekle geleceği değiştirebilme gücüne sahipler. Geleceğin dünyasında Liman işletmelerini gözlemleyecekler. Özellikle İş Sağlığı ve İş Güvenliği süreçleri açılarından mükemmel sonuçları gözlemledikten sonra tekrar günümüze dönerek hayallerini yazacaklar. Her grupta önce bireysel olarak yazılacak hayaller, sonra grup olarak birleştirilecek ve her grubun hayali kendi flipchartlarına yazılacaktır” denildi.. 

Editör: TE Bilişim