Her yıl sektörle ilgili rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yılda “Türkiye Limancılık Sektörü 2017 Raporu” adında bilimsel bir rapor yayınladı.

Limancılık konusunda yayınlanmış yeterli kaynak olmayışının sıkıntısını dikkate alarak her yıl sektörle ilgili rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yılda “Türkiye Limancılık Sektörü 2017 Raporu” adında bilimsel bir rapor yayınladı.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği, ve üye limanların ortak katkıları ile hazırlanan “Türkiye Limancılık Sektörü 2017 Raporu'nda”, liman sektörüne yönelik değerlendirmeler dünya ekonomisinden limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alındı. Makro ve mikro gelişmelerin değerlendirildiği raporda, ağırlıklı olarak 2009-2017 yılları arasındaki limanlara ilişkin istatistik incelendi. 

Limancılık sektörüne ilişkin güncel konu ve sorunların ele alındığı rapor 5 ana bölümden oluşuyor. Birinci bölüm 2016 yılındaki ekonomik gelişmeleri değerlendirmekte ve önümüzdeki yıllardaki beklentilere yönelik öngörüleri içeriyor. “Yeni Küreselleşme Modeli” adı altında küresel ticaret ve üretim dünyasındaki değişimler, bu değişimlerin hayatımıza kattığı “Bir Kuşak Bir Yol” gibi devasa projelerin geldiği nokta birinci bölümde ayrıca detaylarıyla masaya yatırıldı. İkinci bölümde dünya ölçeğinde, üçüncü bölümde ise Türkiye özelinde denizcilik ve limancılık sektörü incelendi.

Raporun dördüncü bölümünde limanlarda kapasite ölçümü konusu teknik detayları ile mercek altına alınıp, limanlarda kapasite ölçümü yöntemleri sunularak yük bazında Türkiye’nin bölgesel kapasiteleri hesaplandı. Raporun son bölümünde limancılık sektörünün gelişmesi önündeki darboğazlar analiz edildi. 

Editör: TE Bilişim