Barcelona Liman İşletmesi Ticari Heyeti, yarından başlayarak İstanbul'a gerçekleştireceği ziyaret sırasında Türk şirketlerine, limanda petrol ve yan ürünleri için tüm Batı Akdeniz'in en derinine sahip gemi yanaşma noktasını tanıtacak Barcelona Liman İşletmesi Ticari Heyeti, yarından başlayarak İstanbul'a gerçekleştireceği ziyaret sırasında Türk şirketlerine, limanda petrol ve yan ürünleri için tüm Batı Akdeniz'in en derinine sahip gemi yanaşma noktasını tanıtacak.

Bu amaçla, Barcelona'dan bir ticari heyet, 21-24 Kasım günlerinde İstanbul'u ziyaret edecek.

Barcelona Ticaret Odası'nın işbirliği ile düzenlenen heyet, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 41 şirket ile gümrük ve belli başlı mesleki dernekleri gibi limancılık sektörüyle bağlantılı kuruluşlardan oluşacak.

İspanyol Büyükelçiliğinden verilen bilgiye göre, ziyaretin temel amacı, Türk şirketlerine liman hizmetlerine ilişkin bilgi vermek ve ikili görüşmeler gerçekleştirmektir.

Barcelona Limanı'nın kısa bir süre önce petrol ve yan ürünleri için tüm Batı Akdeniz'in en fazla derinlik sahip gemi yanaşma noktasının açıldığına, bu sayede daha büyük boyutta gemileri kabul edebildiğine dikkat çekiliyor.

Bu çerçevede Salı günü İstanbul Ceylan İntercontinental Oteli'nde Barcelona Limanı Başkanı Sixte Cambra'nın da katılımıyla bir toplantı yapılacak.

TÜRKİYE,BARCELONA LİMANININ İKİNCİ TİCARİ ORTAĞI

Bu arada, 2010 yılındı Türkiye'nin, Çin'den sonra Barcelona Limanı'nın ikinci ticari ortağı olduğu vurgulanıyor. Geçen yıl Türkiye ile Barcelona Limanı arasındaki toplam konteyner değişim hacminin 75 bin 500 TEU olarak gerçekleştiği, bunun da önceki yıla göre yüzde 29'luk bir artış anlamına geldiğine işaret ediliyor.

Öte yandan, ürün bazında 2010 yılında Barcelona ile Türkiye arasında toplam 34 bin adet araç nakliyesinin yapıldığının altı çiziliyor.

Editör: TE Bilişim