ZONGULDAK - Zonguldak'ta gerçekleştirilen Türk-İş  Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede sosyal güvenlik yasa taşanlarının çah-şanlann yükümlülüklerini ağırlaştırdığına işaret edilerek ortak nokta bulunmaması halinde etkin eylemler başlatılacağı vurgulandı.

ERDEMİR'in özelleştirme girişimlerine dikkat çekmek amacıyla Zonguldak'ta toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu, hükümete uyanlarda bulundu. Toplantının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde ERDEMİR, TÜPRAŞ, PETKİM, Telekom, Tekel, madenler, şeker, enerji ve limanlar gibi Türkiye'nin stratejik önemdeki verimli kuruluşlarının özelleştirilmesine karşı etkili mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

IMF ve Dünya Bankası kökenli politikaların sosyal boyutu olmadığı ve halkın ekonomik sorunlarını ağırlaştırması nedeniyle bu kuruluşlarla bağların koparılmasının istendiği bildirgede Sosyal Güvenlik Yasa Gencobahis Tasarısı'yla İlgili eleştiriler de yer aldı. Bildirgede "reform" adı altında yapılmak istenen düzenlemelerin işçiler ve emeklilerin haklarında Önemli kayıplara yol açacağı vurgulanarak "Anayasamızda güvence altına alınmış olan sosyal devlet ülkesi göz ardı edilerek sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine ve emeklilik sigortasmda kazanılmış haklara yönelik bu taşanların sosyal tarafların uyarı ve önerileri dikkate alınmadan TBMM gündemine alınmasına kesinlikle karşıdır" denildi.

Bu taşanların TBMM gündemine alınması halinde etkin mücadele başlatılacağı uyarısının yapıldığı bildirgede "Kamu kesimi sözleşme görüşmelerinde, mevcut kazanımlarımızın korunarak geliştirilmesi, ücretlerdeki reel kayıpların karşılanması, ücretlerin enflasyon karşısında korunması ve sağlanan ekonomik büyümeden pay alımı stratejisinin izlenmesine karar verilmiştir'' ifadeleri yer aldı.

(Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi/Ali Ayaroğlu)

Editör: TE Bilişim