Yıllardır yetki karmaşası yaşanan liman, iki yıl önce Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlandı. Ancak limanda Eski Eserler Dairesi ve Vakıflar Dairesi’ne bağlı yapılar olması dolayısıyla, tam olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yaptırım uygulayamıyor.

2011 Türkiye’de KKTC Yılı ilan edildi ama bu görüntüler Girne Antik Limanı’na yakışmıyor.

En son bir önceki Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst limanı gezdikten bir hafta sonra bakanlığı bıraktı ve Ünal Üstel Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı oldu. Girneli bir bakan olan Ünal Üstel’in Antik Liman konusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile yapıcı çalışmalar içine gireceği düşünülüyor.

KAÇAK İSKELE HERKESİN GÖZÜNDEN ‘KAÇMIŞ!’

Liman içine kaçak yapılan bir iskele yetkililerin gözünden kaçmış. Deniz içine atılan beton dubalara bağlanan demir iskele, hiçbir makamdan onay alınmadan inşa edilmiş. Girne Kaymakamlığı’nın bilgisine gelen olay, yetkililer tarafından soruşturuluyor.

LİMAN DÖKÜLÜYOR, ACİL MÜDAHALE İSTİYOR

Liman’da mendirek sonunda bulunan fener, paslanarak eğilmiş ve neredeyse devrilecek. Aydınlatma direkleri paslanmış, bazıları devrilmiş, çalışmıyor. Oturma gurupları kırılmış, tahtaların yerine çiviler duruyor. Aydınlatma direklerinin kabloları tehlikeli bir şekilde dışarıya sarkıyor, Liman girişinde yıllardır duran gemi enkazının demirleri çirkin bir görüntü arz ediyor. Liman içinde ortada bulunan fener etrafına betonla yapılan müdahale, tarihi mirası yok etmiş.

Editör: TE Bilişim