Trabzon, Avşa, Silivri ve Yenifoça'ya yat limanı yapılacak 
 
Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları için, bu yılın ilk yarısında, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkacak.  
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, DLH Genel Müdürlüğü, geçen yıl içinde YİD modeli ile Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları için ihaleye çıkmış ancak bu ihalelerde teklif alınamamıştı. İhale şartnamelerini gözden geçiren DLH Genel Müdürlüğü, Trabzon, Balıkesir Avşa, İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları için bu yılın ilk yarısında yeniden YİD modeli ile tek paket halinde ihaleye çıkmaya karar verdi.

DLH Genel Müdürlüğü, altyapıları hazır olan Trabzon ve Balıkesir Avşa yat limanları için işletmesi süresinin 30 yıl olmasını öngörüyor. İstanbul Silivri ve İzmir Yenifoça yat limanları ihaleleri ise projelerin alt ve üst yapı inşaatları ile 40 yıl işletme süresini kapsıyor.

-MERSİN KUMKUYU VE MUĞLA ÖREN YAT LİMANLARI-

Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) geçen yıl YİD modeliyle çıkılan Mersin Kumkuyu Yat Limanı ihalesini onayladığı ve ihaleyi kazanan Tüm-Sa Bilim Tıp Merkezi ile sözleşmenin imzalanmasının ardından, bu ay içinde yat limanının üst yapı işlerinin inşaatına başlanacağı öğrenildi.

Ayrıca, geçen yıl içinde yine YİD modeli ile çıkılan Muğla Ören Yat Limanı ihalesinin YPK'daki incelemesinin devam ettiği kaydedildi.
 

Editör: TE Bilişim