Sanayicilerin liman endişesi 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’dan TOBB, İBB ve Arkas’a çağrı: “Liman konsorsiyumuna siz de katılın. Liman sorunun bu haliyle çözmek en uygunudur.”

EGE Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, özelleştirmesinin ardından devir işlemleri geciken İzmir Limanı hakkında endişe duyduklarını belirterek, ARKAS, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOBB’un da konsorsiyuma katılması gerektiğini kaydetti.

Yorgancılar ayrıca, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun İzmir’e önem vermediği yönündeki eleştirilerin haksız olduğunu, TOBB’un liman, lojistik köy ve fuar alanı gibi projelere 270 milyon TL’lik katkı koymayı planladığını söyledi.

SANCILI BİR SÜREÇ VAR

EBSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda İzmir Limanı’nın özelleştirilmesindeki gecikmeden duyulan kaygı dile getirildi. İhale sürecinin mutlaka devir işlemiyle tamamlanması gerektiğini vurgulayan EBSO Başkanı Yorgancılar, en kısa zamanda çözüm için herkesi göreve çağırdı.

Alsancak Limanı’nın İzmir için önemine değinen Yorgancılar, 1 milyon 250 bin TL’lik yeni bir ihale yapılması ve bu rakamın altında limanın ihale edilmesi halinde de Rekabet Kurulu’nun bu işlemi onaylamayacağını ifade etti.

Yorgancılar, “Limanda sancılı bir süreç var. Bu sürecin tamamlanamaması bizim kaybımız olacak. Özelleştirme tamamlanmazsa yatırım yapılamayacak. Eski vinçler limanda hizmet verecek. Büyük gemiler limana yanaşamayacak. Bunun sıkıntısını hep birlikte çekeceğiz” diye konuştu.

Yorgancılar, liman ihalesini alan Global- Hutchison- EİB Limaş grubunu da kastederek, konsorsiyumun yaptığı maliyet hesabının doğru olmadığını iddia etti.
 

Editör: TE Bilişim