Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün yüksek kira istemi ve Tekirdağ Liman Başkanlığı’nın limana yanaşan her gemiye ceza yazmasından dolayı Akkök Grubu, Tekirdağ Akport Limanı’nı kapatma kararı aldı.

KaptanHaber.com.tr'nin haberine göre Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün yüksek kira istemi ve Tekirdağ Liman Başkanlığı’nın limana yanaşan her gemiye ceza yazmasından dolayı Akkök Grubu, Tekirdağ Akport Limanı’nı kapatma kararı aldı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne bağlı Tekirdağ Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1997 yılında Akkök Grup’a kiralandı. Bölgede küçük bir iskele olarak hizmet veren Tekirdağ Limanı Akkök Grubu’na geçtikten sonra 65 milyon dolarlık yatırımla Trakya’nın ana limanı oldu.

Akport, Tekirdağ-Muratlı arasındaki demiryolu hattının Ağustos 2010'da faaliyete geçmesini ve buna bağlı olarak Vagon Ro-Ro gemisinin yanaşacağı yeni demiryolu ve rampa yatırımının tamamlanmasını takiben, Tekirdağ-Derince ve Tekirdağ-Bandırma arasında çalışacak olan ‘demiryolu tren ferisi’ne de hizmet verir hale geldi.

Akkök Grubu, Akport Limanı’nın daha karlı ve daha verimli çalışması için, denizi doldurarak yıllık 300 bin TEU kapasiteli bir alan oluşturdu. Ancak Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yeni dolgu alanı için yeni kira istemesi üzerine Akkök Grubu ile Maliye Bürokrasi arasında yeni sorunlar oluştu.
Editör: TE Bilişim