'Tek hedef körfezde gemi bekletmemek'

İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne atanan Turan Yalçın, "Limanda iş yapan tüccar ve sanayicinin maliyetini düşürmek için gece, gündüz çalışacağız" dedi

İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne atanan Turan Yalçın, en büyük hedefinin körfezde gemi bekletmemek ve işletme maliyetlerini düşürmek olduğunu söyledi. 32 yıldır çeşitli limanlarda değişik görevlerde bulunduğunu belirten Yalçın, İzmir Limanı'nın ihracat potansiyelini üst seviyelere çıkarma gayretinde olacağını ifade etti.

Son 3 yıldır TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Yalçın, bir kaç gün önce görevine başladı. Körfezde bekleyen gemilerin maliyetleri artırdığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü belirten Yalçın, "Limanda iş yapan tüccar ve sanayicinin maliyetini düşürmek ve gemilerin körfezde beklememesi için gece, gündüz çalışacağız. Göreve geldikten hemen sonra gemi ve gümrük acentelerinin temsilcileriyle toplantı yaparak sektörün sorunları ve çözüm önerilerini görüştüm. Sık sık bu toplantıları gerçekleştireceğim.

Artık Liman İşletme Müdürlüğü, sorun yaratan değil, çözüm üreten bir kurum olacaktır" diye konuştu.

CAN GÜVENLİĞİ

Deniz taşımacılığı konusunda oldukça deneyimli olan Yalçın, 1986/1987 yılları arasında Almanya'nın Hamburg Limanı'nda konteyner konusunda geniş kapsamlı bir eğitim aldı. Türkiye'nin bir çok ilinde bu eğitimi liman personeline veren Yalçın, can güvenliği konusunun da kendisi için özel önem taşıdığını kaydetti. İzmir Limanı'nın daha iyi noktalara gelmesi için çaba harcayacağını belirten Yalçın, "İzmir Liman İşletme Müdürlüğü olarak kurumlarla işbirliğine de büyük önem veriyoruz. Gümrük İdaresi yetkilileri ile sık sık bu işbirliğinin en iyi seviyeye ulaşması için görüşüyoruz. Hep daha iyi ve kaliteli hizmetin peşinde olacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim