Taranto port 49 yıllığına Yılport'un

YILPORT Holding, İtalya'nın topuğunda bulunan Taranto San Cataldo Konteyner Terminali'nin, 49 yıllık işletme imtiyaz haklarını alarak, İtalya'da ilk Terminali portföyüne ekledi.Sözleşme, Yıldırım Holding'in Başkanı ve CEO'su Robert Yüksel Yıldırım ve AdSP Başkanı Sergio Prete tarafından imzalandı.
Anlaşma TCT'nin (Taranto konteyner terminali) tasfiyesi ve Evergreen ve Hutchinson çoğunluk hissedarlarının serbest bırakılmasından dört yıl sonra geldi.
İtalyan bölge mahkemesi (TAR), Southgate Europe Terminal Konsorsiyumunun temyiz başvurusunu reddetti ve Taranto limanının 49 yıllık imtiyazının tümünün Yılport Holding'e bırakılmasına kesin olarak karar verdi.
Yılport, Taranto limanının iskelesinin yıllık konteyner taşıma kapasitesini ikiye katlama niyetinde olduğunu belirtti.Taranto Konteyner Terminali'nin yönetimini üstlenerek Polisettoriale İskelesi'ndeki terminalin 2015 yazına kadar Hutchison Port Holdings (HPH), Evergreen Marine Corporation ve Maneschi tarafından konteyner taşıma kapasitesi ile işletildiğini belirtti. Yıllık yaklaşık 4 milyon TEU'ya iki katına çıkarılacak.

Editör: TE Bilişim