Sığacık Yat Limanı gelecek ay açılıyor

Kolin Grubu’nun yap-işlet modeliyle yaptığı 400 yat kapasiteli limanda geri sayım başladı. Başkan Soyer, “Turizm gücümüz artacak. İlçemiz zenginleşecek” dedi

Türkiye’nin “Yavaş Şehir” unvanlı ilk ilçesi Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde yapımı süren yat limanı tamamlanma aşamasına geldi. Kolin Grubu’nun yap-işlet modeliyle inşaat çalışmalarını yürüttüğü ve aynı anda 400 yat barındırma kapasitesine sahip limanın mayısta hizmete açılacağı belirtildi. Fiziki ve teknik özellikleriyle Avrupa’nın en önemli yat limanları arasına girmesine kesin gözüyle bakılan Sığacık Yat Limanı, yaklaşan yaz sezonu öncesi ilçenin turizm beklentilerini de yükseltti.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, liman sayesinde ilçenin turizm potansiyelinin Avrupa standartlarına yükseleceğini söyledi. Denizde 400, karada 100 tekne ve yat barındırma kapasiteli marinayı, Seferihisar’ın ulusal ve uluslararası yat seferleri için büyük bir açılım olarak gördüklerini belirten Başkan Soyer, şöyle dedi:

“Yaz sezonu öncesi faaliyete geçecek olan proje, Sığacık’ın turizmdeki gücünü de artıracak. Yaratılacak istihdam sayesinde ilçe ekonomisi gelişecek. Limana demir atan teknelerden inecek turistler, esnafın yüzünü güldürecek. İlçemize ticari zenginlik gelecek.”

Samos’a bir-iki...

“Yavaş Şehir” unvanını aldıktan sonra sorumluluklarının daha da arttığına dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, yaz sezonunda hayata geçirecekleri önemli bir projenin daha müjdesini verdi. Soyer, “Sığacık’tan Yunanistan’ın Samos Adası’na feribot seferleri düzenleyeceğiz. İlki haziran sonunda yapılacak. Ardından diğer Yunan adalarını dahil edeceğiz” diye konuştu.

Limanda bunlar olacak

Yat kabul-idari bina, rent a car, süpermarket, kort, voleybol sahası, spor ve sağlık merkezi, butik dükkanlar, restoran, festival alanı, kafeterya-bar, yat ve yelken kulübü, köprü, trafo-jeneratör ve temiz su deposu, teknik yönetim binası, marina depo ve atölyesi, bakım atölyeleri, hangar, su arıtma tesisi, kule, gümrük binası, akaryakıt istasyonu, çekek alanı, 207 araçlık otopark.

 

Editör: TE Bilişim