Maliye Bakanlığına bağlık Gümrük ve Rüsumat Dairesi çalışanlarının örgütlü olduğu sendika Güç-Sen, bakan Ersin Tatar ile bugün bir araya geldi.

Güç-Sen Başkanı Memduh Çeto ile Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile Bakanlık Müsteşarı Ahmet Havutcu, Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu da hazır bulundu.

EYLEM ASKIYA ALINDI

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre toplantıda Mağusa Serbest Liman’da bulunan ve tartışma konusu olan kum konusu ele alındı. Kumla ilgili raporun gerekli mercilerden alınması ve sağlığa zararlı olmadığının tespit edilmesi üzerine Güç-Sen Başkanı Memduh Çeto ile yapılan görüşme sonucunda gümrük çalışanlarının rıhtıma inmeme eylemi de kaldırıldı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar görüşmede yaptığı açıklamada söz konusu kum için kendisinin de Mağusa Serbest Limana gittiğini, orada çalışanlarla görüştüğünü ve sıkıntıların aşılması için gerekenin hemen yapılacağı sözünü verdiğini söyledi. Tatar, “Elbette ki bizler de insan sağlığına zararı olan bir şeye göz yumamayız. Bunun için de birçok yerden rapor ve görüş istedik. Bugün alınan rapor sonucunda limandaki kum maddesinin sağlığa zararlı olmadığının belirtilmesi bizleri memnun etmiştir. Gümrük çalışanlarımız ile limanda görevli herkesin bu konuda artık rahat olması gerekmektedir. Kumun limandan bir an önce taşınması için gerekli çalışmalar başlatılacaktır” dedi.

Bakan Tatar, gümrük çalışanlarının da rıhtıma inmeme eyleminin kaldırılmasıyla yeniden en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini ve her yerde olduğu gibi Mağusa Limanı’nda da gümrük personelinin görevini başında olacağını sözlerine ekledi.

Bakanlık Basın Bürosu gümrük çalışanlarının bir takım sıkıntıları ile ilgili olarak da sendika başkanı Memduh Çeto, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu’nun görüşmek için anlaştıklarını da duyurdu.

ÇETO

Güç-Sen Başkanı Memdu Çeto gerek bu sabah TAK’a verdiği demeçte, gerek daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın, 22 Şubat’ta yapılan görüşmede sendikanın talep ettiği 5 maddenin görüşülüp ileri bir aşamaya getirilmesi konusunda Bakanlık Müsteşarını yetkilendirdiğini, bakanlığın bu açılımı üzerine sendika yönetim kurulu olarak iyi niyet ve diyalog göstergesi olarak Lefkoşa bölgesinde, Gemikonağı ile Güzelyurt bölgesi ve Ercan Havaalanı’ndaki tüm gümrük birimlerinde 17 Ocak’tan bu yana uyguladıkları “ek çalışma yapılmaması” eylemini bugünden itibaren askıya aldıklarını belirtti.

Çeto, Girne ve Gazimağusa Gümrük Şube Amirlikleri’ndeki eylemlerin ise süreceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim