Seka Taşucu Tesisleri turizme kazandırılacak!

SEKA tesislerinin turizme kazandırılması amacıyla yat limanı projesinin bir an önce yaşama geçirilmesi gerektiği belirtildi . 

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, SEKA tesislerinin turizme kazandırılması amacıyla yat limanı projesinin bir an önce yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Açıkbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıl durumda bulunan SEKA tesislerinin arazisinin turizme açılması konusundaki Özelleştirme Dairesi Başkanlığı kararının Resmi Gazete'de 24 Haziran 2009 tarihinde yayımlanmasıyla umutlandıklarını belirtti.

Mersin sahil bandının ve özellikle Silifke'nin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini, bunda yatlara hizmet verecek tesis açığının da büyük etkisinin bulunduğunu ifade eden Açıkbaş, şunları kaydetti:

"Taşucu, alınan kararla yaklaşık 30 yıl önce SEKA'nın açılmasıyla kaybettiği turizm beldesi olma şansı yeniden yakaladı. Taşucu'nun 35 kilometre kumsalı var. Ayrıca Kıbrıs'a en yakın yer. Akdeniz'de her yıl 1 milyon yat gezinti yapıyor. Bu pastadan pay alabilmek için bölgede en uygun konumda bulunan SEKA Limanı'nın bu şekilde değerlendirilmesi gereklidir. Taşucu'nda yat limanı yapıldığında Doğu Akdeniz ve İsrail turlarında ilk öncelik sırasını alacaktır."

SEKA limanı ve arazisine ilgi göstererek kendileriyle bağlantı kuran çok sayıda yatırımcıyı Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yönlendirdiklerini vurgulayan Açıkbaş, "Yat limanı ve turizm tesisi projesi uygulamasıyla 3 binin üzerinde kişiye iş imkanı sağlanacak. Bu da yöremiz açısından son derece önemlidir. Madem ki burası turizm alanı ilan edildi, o zaman yatırımların bir an önce yapılması gerekir" dedi.

SEKA tesislerinin bulunduğu arazi ve limana belediye olarak talip olduklarını anımsatan Açıkbaş, ancak henüz yanıt alamadıklarını da sözlerine ekledi.

-FABRİKANIN GEÇMİŞİ-

Temeli 1975'de atılan ve 1984'de faaliyete geçen fabrika, 1993 yılında ham madde sıkıntısı nedeniyle üretimine ara verdi. 2006'da tesiste kısa süreli üretim gerçekleştirildi ve aynı yıl özelleştirme kapsamına alınarak satışa çıkarıldı. Tesis kapsamında, liman dahil bin 698 dönüm arazinin yanı sıra denize sıfır konumda 276 adet de lojman bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim