Ambarlı Limanları sanayi merkezlerini dünyaya bağlıyor

 2009'un maruz bulunduğu küresel krizin Altaş Ambarlı Limanlar bölgesinin genelinde yük hareketinin azalmasına neden olduğunu belirten Altaş Genel Müdürü Gürdal Karadeniz 2008 sonunda etkisini göstermeye başlayan olumsuzlukların 2009 boyunca muhtelif kademelerde azalma göstererek devam ettiğini söyledi.

İstanbul ve mücavir alanlar, sanayi ve ticaret merkezlerine doğrudan veya dolaylı olarak çok önemli bir kompleks liman imkanı getiren Ambarlı Limanları'nın önemine değinen Karadeniz değerlendirmesine şöyle devam etti; "Altaş Ambarlı limanlar bölgesindeki terminallerde yoğunluk konteyner yükleri olduğundan, asıl olumsuz veriler bu tip yüklerde meydana geldi. Fakat 2009'un 11.ci ayına geldiğimizde yine konteyner hareketinin 1 milyon 650 teu'ya yükseldiğini gördük.Aralık ayında biraz daha kıpırdayan konteynerli yük hareketini dikkate aldığımızda 2008 sonu verileri olan 2,262 bin teu'ya karşılık 2009 yılsonu verileri 1.9 milyon teu rakamına varmış olacaktır.
Altaş Ambarlı limanlar bölgesinden hem Bandırma'ya ve hem de UN Ro-Ro ‘nun İtalya bağlantılı seferleri nedeniyle toplam ro-ro hareketi bir miktar artış göstermiştir.Genelyük hareketlerine gelince, yeniden yükselme görülmektedir.Geçen sene verilerine göre Altaş bölgesi limanlarından 186.000 araç hareketi gerçekleşirken, genel yük 3.826 bin ton olmuştu."
 
Altaş örnek bir işbirliği işletmesi

Altaş'ı meydana getiren her liman işletmecisi adına yük hareketinin arka alanlardan ana arterlere ulaşmasında, veya ana arterlerden limanlara süratli, zamanında ulaşmasında gerekli olan düzenlemeleri sağlamakla da yükümlü olduklarını söyleyen Karadeniz "Bu ortak görevlerimizi en yüksek sorumlulukla yerine getirmeye çalışıyoruz ve her üye limanın böylece daha güvenli ve rahat ortamda çalışmasına katkı sağlıyoruz. Yanyana olan terminallerin büyük bir ahenkle çalışmalarına imkan veren bu yapı olmaktadır.Yapının varlığı kısıtlı olan alanlarımızı en iyi şekilde kullanarak, limana giriş çıkışları bir düzen içinde sürdürmeyi amaçlamaktadır. Limanın tüm planlama çalışmaları, altyapı çalışmaları, hem terminaller arası ve hem de kamu kurumlarıyla koordineli çalışma açısından da mutlak surette Altaş'ın önemini ortaya koymaktadır. Neticede Altaş, Ambarlı Limanlar bölgesindeki tüm limanların ortak birliği olarak bu görevleri itinayla yerine getirmek için çalışmaktadır" dedi.
 
 
7 AYRI TERMİNAL BULUNUYOR

Altan Köseoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Hakan Genç'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yeraldığı Altaş Ambarlı Liman Tesisleri Tic. AŞ'de Yönetim Kurulu üyeleri; KaptanM. Galip Kendigelen, Abdülkadir Bayburtlu, Erkay Derelli, Hayrullah Hakan Gürdal, Turgay Duraçe ve Rıza Kesemen'den meydana geliyor.

Marmara Bölgesi'nin Avrupa yakasında bulunan Ambarlı Limanı içinde Altaş'ın kurucu ortaklar; Kumport Liman Hizmetleri Lojistik San. ve Tic. AŞ, Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ, Mardaş Marmara Deniz İşletmeciliği Tic. AŞ, Marport Liman İşletmeleri Tic. ve San. AŞ, Set Çimento San. ve Tic. AŞ, Total Oil Türk AŞ, Arpaş Ambarlı Romörkaj Pilotaj Tic. AŞ ve Beylikdüzü Belediyesi'nden oluşuyor. Bölgedeki 7 ayrı terminalin ortak kullandıkları alanların genel yönetim, altyapı, planlama, jeolojik etütler, güvenlik ve çevre düzenlemesine yönelik sorumlulukları olan Ambarlı Lima'nın genel yönetim, ortak hizmet ve koordinasyon şirketi olan Altaş, Marmara Bölgesi'nin en büyük Uluslararası çıkış kapısı olan Ambarlı Limanı'nın ortak alanlarının geliştirilmesi, etkili bir şekilde idaresi ve verimli çalıştırılması, terminallerin işletme faaliyetlerinde sürekliliği, geri saha hizmetleri ile desteklemek için çalışıyor.

Editör: TE Bilişim