Safi: Derince'ye Yakışır Bir Liman Yapacağız

Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacaklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi, ihalenin beklentileri dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

İhaleye öncesinde hazırlandıklarını anlatan Safi, şöyle konuştu: "İnşallah Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacağız ve bunun da en kısa sürede projelerini açıklayacağız. Rakiplerimizi biliyorduk, doğru şekilde değerlendirdik. Bu rakamlara hazır olarak geldik, hayırlı olsun. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ama bu rakamlara ulaşmamız zor olmadı. Finansman konusunda a, b ve c planlarımız var. Daha zamanımız var. Vakti gelince açıklayacağız."

Limana gerçekleştirecekleri yatırım konusunda da bilgi veren Safi, "Çeşitli fazlarda, uzun vadeli bir iş. Yurt dışında görüştüğümüz firmalar var. Yabancıların yaptığı modelleri bularak, inşaatlara başlayıp bitireceğiz. Yaklaşık 300 milyon dolar inşaat yatırım tutarı var burada. 3-5 yıl arasında ilk fazı bitirmeyi planlıyoruz, ardından diğer fazları yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen ve 6 firmanın katıldığı ilk ihale, başlangıç tutarı 516 milyon dolar olarak belirlenen açık artırma turunda katılımcıların teklif vermemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Editör: TE Bilişim