Rotterdam Limanı ‘Alarm’ Veriyor

Rotterdam limanında Konteyner Terminali bulunan ECT Delta Terminal müşterilerini yaşanan gecikmelerin birkaç hafta daha süreceğini duyurdu.

ECT sözcüsü Rob Bagchus, Rotterdam Delta Terminal yaşanan 48 saatlik gecikmelerin yaşandığı terminaldeki tıkanıklığın birkaç hafta daha süreceğine dair müşterilerini uyardı. 2014 Ocak ortalarında ECT Delta Terminal’in Çinin Shanghai şehrinde yaptırdığı dev vinçlerin kurulumu devam etmekte.

Hayalet Terminal’de yeni vinçler Haziran 2014 sonunda devreye girecek ECT sözcüsü Rob Bagchus, ”Haziran 2014 sonundan itibaren, ilk vinçler faaliyete geçecek ve iskele sonra tekrar kullanılabilir olacak. Biz mümkün olduğunca çabuk sorunları çözmek ve makul bir süre içinde yapısal iyileştirmeler görmek için için her şeyi yapıyoruz. ” 135 metre yüksekliğinde ve 24 Konteyner genişliğinde olan vinçler 50 metre yükselebiliyor.

Dünyanın en büyük rıhtım vinçi olma özelliğine sahip olan vinçler ile dünyanın en büyük Konteyner gemileri ile gelecek yüklerin boşaltma ve yükleme işlemleri yapılacak. Kısa mesefeli denizyolu taşımacılığı’nın yapıldığı Rotterdam Limanı, konteyner yükleme ve istifleme işlemlerinin çoğunluğu otomatik robotik vinçler ve bilgisayar kontrollü Özel Araçlar (chariot) vasıtası ile yapılmaktadır. Terminal otomasyon sistemi ECT (Avrupa Konteyner Terminalleri) tarafından uygulanmakta ve geliştirilmektedir.

Delta terminalinde özel araçlar veya Otomatik İşletilen Araçlar (AGV) insansız olarak her biri sadece bir konteyneri taşımaktadır. Özel Araçlar terminal içinde kendilerine mahsus bir hat olan manyetik ızgara ile düzenlenmiş yollarda seyretmekte ve asfalt piste kadar ulaşmaktadır. Bir konteyner Otomatik İşletilen Araç’a (AGV) yüklendiğinde kızıl ötesi gözler tarafından tanınmakta ve tayin edilen terminal noktasına ulaştırılmaktadır.

Bu nedenle bu terminal için Hayalet Terminal tanımlaması da yapılmaktadır. Rotterdam Limanı Avrupa ’da en geniş liman ‘dır. Hollanda ’nın Rotterdam kentindedir. 1962 ’den 2004 ’e kadar dünyanın en işlek deniz limanı olma özelliğini elinde bulundurdu. Bu ünvan Şangay ve ardından Singapur tarafından elde edildi. 2009 ’da Rotterdam Limanı, (TEU) Standardı’na göre dünyanın en geniş konteyner taşımacılığı limanları arasında 10. oldu.

Editör: TE Bilişim