Ticaret yolunuz RODA ile açık

Bursa Çimento kuruluşu Rodaport, ihtiyaç duyulan liman, depolama ve lojistik hizmetleri eksiksiz yerine getiriyor.

Kuzeybatı Anadolu ve Ankara'ya kadar uzanan bölge içinde faaliyet gösteren sanayi ve ticari kuruluşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Gemlik Körfezi içinde projelendirilmiş bir genel hizmet limanı olan, Bursa Çimento ve DORA Gruplarının ortak girişimi ile altyapı yatırımına Haziran 2006'da start verilen, Aralık 2007'de de Denizcilik Müsteşarlığı'ndan alınan işletme izni ile genel ve konteynır yüklerine liman, depolama ve lojistik hizmetleri vermeye başlayan Roda Limanı'nın 99 dönümü gümrüklü, 71 dönümü iç terminal sahası olmak üzere toplam 170 dönüm terminal alanı üzerine kurulu liman sahasında tüm yük operasyonları en son teknoloji ile takip ediliyor.

Rodaport, tamamlanan ilk etap yatırımının ana unsuru olan 1200 metre uzunluğa sahip rıhtımlarında aynı anda 8 adet gemiye hizmet verebiliyor. Post Panamax gemilere hizmet verebilecek 3 adet 100 ton kapasiteli liman vinci, 40 ton kapasiteli 2 adet RTG ve 3 adet STACKER konteynır terminal makinesi ile genel yükte 2 milyon ton/yıl, konteynır yüklerinde de 250 bin TEU/yıl kapasiteye sahip.

Gemi üzerinde yüke verilen hizmetler dışında 1000 metrekare yarı kapalı CFS alanında hassas yüklerin konteynır iç dolum ve boşaltma hizmeti her türlü hava şartlarından etkilenmeden yapılıyor.

6000 metrekare kapalı sundurmasında bulunan 35 ton kapasiteli 2 adet gezer vinç ve muhtelif tonajlardaki foklift makineleri ile rulo sac dahil olmak üzere her türlü yüke ardiye ve terminal hizmeti veriliyor. Şirket vizyonuna uygun olarak projelendirilen 5 metreküp/saat kapasiteli yağlı su arıtma sistemiyle gemilerden alınan yağlı suların depolanması ve doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi de mümkün oluyor

Türkiye'nin teknolojik altyapısı en güçlü limanlarından olan Rodaport, dünyanın modern terminallerinde kullanılan uydu kontrollü konteynır adresleme ve kablosuz veri aktarımı gibi birçok elektronik sistemden etkili bir şekilde faydalanarak, acentelerin, yük ilgisi, armatör ve gümrük idarelerinin talep ettiği izleme ve bilgi akışını eş zamanlı olarak sağlayabiliyor.

Şirket yetkilileri, "Güçlü bir şirket kültürü içinde ortak hedeflere yönlendirilmiş, konusunda uzman, inisiyatif kullanma ve limanı temsil etme yeteneğine sahip, modern alet ve ekipmanlarla donatılmış çalışma takımları, yüksek çalışma temposuyla hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetinin devamlılığını sağlamak üzere 7/24 görevlerinin başında" dedi.

 

Editör: TE Bilişim