Rize Limanına yanaşan 500 konteyner taşıma kapasitesine sahip gemi ile limandan “yükün kadar konteyner kirala” devri başladı...

Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asim Çillioğlu, Rize Limanı'na ilk kez 12 bin tonluk bir konteyner gemisi geldiğini söyleyerek “Artık kimsenin yükü için özel gemi tutması gerekmiyor, kiralayacağı konteynerlar ile daha ekonomik olarak yüklerini taşıtabilir” dedi. Rize limanına önceki gün yanaşan 12 bin tonluk dev konteyner gemisi limana 250 konteyner indirdi. Geminin 500 konteynerlık olduğunu söyleyen Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asim Çillioğlu, “Limanımıza ilk kez bu kadar büyük bir gemi yanaşıyor. Artık taşımacılıkta konteyner güvenliği söz konusu, Rize Limanı’na indirilen 250 konteyner burada yüklerle doldurulduktan sonra Çin’e gönderilecek. Konteyner yük taşımacılığı son yıllarda giderek artmakta. İş adamları ve firmalar, gemi kiralamak yerine yükü kadar konteyner kiralıyor” dedi.

Taşımacılıkta konteyner sisteminin daha güvenli ve sağlam olduğunu söyleyen Çillioğlu, “Son yıllarda iş adamlarının konteyner kiraladığını görmekteyiz, yükü kadar konteyner kiralayan iş adamları daha sağlıklı ve sağlam olarak yüklerini istedikleri ülkeye ulaştırmaktalar. İlimizden genelde çay ve çeşitli maddeler gönderiliyor. İlimize gelen konteyner gemisi yüklenecek olan yüklerin ardından Çin’e doğru yola çıkacak” dedi.

Editör: TE Bilişim