Yılda 480-500 bin ton kuru yük kapasitesine ulaşan ve 360 milyon dolar ihracat hacmine sahip olan Rize Limanı ile ilgili güvenlik komisyonu toplantısı Vali Nurullah Çakır başkanlığında yapıldı.

Çakır, "Liman, Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla daha da canlanacak." dedi.

Rize Valiliği'nde yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Gümrük Müdürü Mehmet Şensoy, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Hüseyin Cumhur Yarar, Rize Liman Başkan Vekili Süleyman Taşçı, Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabibi Gülizar Kalafat ve Rize Limanı İşletmecisi ve RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asim Çillioğlu katıldı.

Toplantıda, Rize Limanı'nın her anlamdaki güvenliğin sağlanması için hazırlanan 'Rize Limanı Acil Güvenlik Planı' değerlendirildi. Toplantıda ayrıca lmanın arka hinterlandının geniş olmamasından dolayı bu güne kadar fazla gelişme gösterememesi, ancak Ovit Tüneli'nin tamamlanması ile artacak olan kapasitenin karşılanması için alınması gereken ön tedbirler değerlendirildi.

Vali Çakır, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu toplantının benim açımdan önemi, Rize önceliğinde Rize'yi ve Rize Limanı'nı tanımak oldu. Bu güne kadar limanda güvenlik açısından bir sorun yaşanmaması da memnuniyet verici. Geçtiğimiz Mayıs ayında temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla limandaki ihracat hacmi canlanacak. Biz bu toplantıda limanın güvenliğini, kapasitesini ve Ovit Tünellerinin tamamlanmasına paralel artacak liman trafiğinin karşılanması için yapılması gereken ön hazırlıkları değerlendirdik." dedi.

Editör: TE Bilişim