RİZE’DE LİMANA FUTBOL SAHASI YAPILACAK

Rize’de Amatör spor Kulüpleri için yapılması planlanan futbol sahası için yer bulunamayınca, sahanın Rize Limanı inkişaf sahasında yapılmasına karar verildi.

Rize’de amatör spor kulüplerinin ihtiyaç duyduğu futbol sahasının yapılacağı uygun bir arazi bulunamayınca fıkralara konu olarak bir projeye imza atıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı amatör kulüplere tahsis edilmek üzere futbol sahası yapılması için arazi arayışına çıkınca Rize Belediyesi daha önceden Rize Limanı inkişaf sahası olarak planlanan, Rize Limanı’nın bitişiğinde bulunan araziyi gösterdi. Plan değişikliğine gidilerek arazi üzerinde futbol sahası için proje geliştirildi.

"BÖLGE EKONOMİSİNİ BALTALAR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Rizeport Rize Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, planlanan projenin bölge ekonomisine zarar vereceğini belirterek “Rize Limanı’nın gelişebilmesi ve ön görülen artacak işlem hacmine cevap verebilmek için çok gerekli olan, limanın arkasında inkişaf sahamız var. Mevcut hangarların bitişiğindeki arazi. Rize Belediyesi tarafından geliştirilen bir proje ile bu alanda amatör kulüpler için bir futbol sahası yapılmak isteniyor. Bu Rize ekonomisini ve bölge ekonomisini olumsuz yönde etkileyecek bir harekettir. Bu projenin hayata geçirilmesi ile Rize Limanı’nın gelişmesi engellenerek Ovit Tüneli ve Lojistik Üssü’nün hayata geçirilmesi ile elde edilecek kazanımlar ötelenecektir“ dedi.

"LİMANIN O ALANA İHTİYACI VAR"

Çillioğlu, gelecekte liman faaliyetlerinin sağlıklı sürdürülebilmesi için futbol sahası yapılacak alana ihtiyaç olduğunu belirterek “Limana yanaşan 3 bin tonluk bir gemiden boşaltılan yük 125 TIR’a yüklenebiliyor. Aynı anda liman sahasında iki geminin yükünün boşaltıldığını düşünürsek 250 adet TIR’ın liman sahasında bekletilmesi gerekmektedir. Mevcut fiziksel şartlarda 20-30 TIR bile liman sahasını kilitlemektedir. Limanlar, kara limanlarının genişliği ile işlev kazanır. Rıhtımlarda ancak boşaltma ve doldurma işlemleri yapılabilir. Limanlarda depolama yapılması doğru bir şey değildir. Gemiden boşaltılan yükün biran önce TIR’lara yüklenmesi, TIR’ların tamamı yüklenene kadar tümünün aynı alanda bekletilmesi gerekir” diye konuştu.

"SPORA KARŞI DEĞİLİZ"

Spor yatırımlarına karşı olmadıklarını, sporun her zaman içerisinde olduklarını belirten Çillioğlu, “Biz spora karşı değiliz. Sporun içerisinden gelen insanlarız, kendi kulübümüz de var. Spor kulüplerine verdiğimiz destek de iyi bilinir. Ancak bu futbol sahası projesi şehre 8 kilometre mesafede bulunan Gündoğdu, Güneysu, Derepazarı veya İyidere’de de çok rahat yapılabilir. Bu yerlerde çok daha uygun araziler mevcuttur. Servislerle sporcuların taşınması halinde çok daha sağlıklı ve uygun ortamlarda sporcular yetiştirilebilir. Futbol sahası yapılacak yer bulunamadığı için limanın inkişaf sahasında futbol sahası yapılmak istenilmesi doğru bir düşünce değil. Bir futbol sahası 50-100 metrede yapılabiliyor. Ancak yeni bir liman o kadar kolay yapılamaz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim