ANTALYA LİMANI PORT AKDENİZ’DE KRUVAZİYER SEZONU AMADEA İLE KAPANDI

Antalya Limanı Port Akdeniz kruvaziyer sezonunu Bahama bayraklı Amadea isimli yolcu gemisi ile kapattı.

Sabah saatlerinde Limana yanaşan 190 metrelik yolcu gemisi şehre 512 yolcu getirdi. Çoğunluğunu Alman turistlerin oluşturduğu yolcuların bir kısmı Antalya ören yerlerini ziyaret ederken, bir kısmı da şehir merkezini ziyaret etti.

Son yolcu gemisinin de gelmesiyle 2014 kruvaziyer sezonunu kapatan Antalya Limanı Port Akdeniz’e gelen toplam yolcu gemisi ve yolcu sayıları da belli oldu. 2014 sezonunu toplam 65 yolcu gemisiyle kapatan Port Akdeniz Limanı böylelikle 2014 sezonu için Liman yetkililerinin öngördüğü 170.000 yolcu sayısının da üzerine çıkıldı.

Bu sezon Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle kruvaziyer sektöründeki düşüşten %4 oranında yolcu sayısı artışıyla çıkan Port Akdeniz’de etkin pazarlama stratejileri ile bu artışa devam edileceği öngörülüyor. Kapasitesinin henüz %20’sini kullanan Port Akdeniz Yolcu Limanı bu sezon yaptığı operasyonlarla aynı gün 9.000 yolcuya ana liman olarak hizmet verebilecek durumda olduğunu kanıtladı.

Sağlam altyapısı ve deneyimli kadrosu ile hizmet verdiği gemi firmalarından övgüler alan Port Akdeniz yeni sezon için kalan eksikliklerini de yaptığı yatırımlarla kapatmak üzere.

Antalya Limanı – Port Akdeniz, kendi alanında dünyanın ilk ve en büyük Türk şirketi unvanına sahip Global Liman İşletmeleri’nin bir iştirakidir.

2003 yılından bu yana önce Türkiye’nin önde gelen üç kruvaziyer limanı olan Antalya, Kuşadası ve Bodrum Limanlarını işleten Global Liman işletmeleri şu anda dünyanın önde gelen 8 kruvaziyer limanının işletmeciliğini yapmaktadır.

Bu yıl Barselona Limanını da portföyüne katarak cruise turizmi konusunda dünyanın en büyük cruise terminal işletmecisi haline gelmiştir. Yetkililer tarafından önümüzdeki kış ayları için, yakın Limanlarda gerçekleşebilecek gerek meterolojik gerek siyasi koşulların değişimi nedeniyle geçen senelerde olduğu gibi rotalarını Antalya’ya çevirebilecek gemilerin de olabileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim