Pendik Ro - Ro Limanı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor.

Limanı işletecek şirket olan UN-Ro - Ronun Genel Müdürü Cemil Bayülgen. Pendik Limanı sayesinde TlR'lann İstanbul trafiğinden çıkacağını söyledi.

Ba-yülgen, "200 TİR her gün İstanbul trafiğine çıkıyordu ve trafiği felç ediyordu. TIR'lar artık Haydarpaşa'ya girmeden Pendik'ten dünyanın her yerine gidebilecek" dedi.

Bayülgen liman hakkında şu bilgileri verdi:

"103 dönüm arazı üzerinde kurulan Liman. 60 milyon dolara maloldu. Avrupa'nın ve Akdeniz'in bir numaralı, dünyanın da dördüncü modem limanı. İki gemi aynı anda yanaşabilecek ve hareket edebilecek. Ancak şimdilik bir sabah bir akşam Deneme Bonusu ulmak üzere iki gemi TIR taşıyacak. İçinde aitı benzin istasyonu bulunuyor. Hizmet binaları ile bankalar ve gümrük teşkilatı tamamlandı. Yedisi modern dokuz ro ro gemimiz var. Üç gemi siparişi verdik. Bunlar da 2008'de gelecek. Gemilerimiz 240 TIR taşıyor. Umanın 650 TIR.Uk kapasitesi var."

Yeri tartışma yaratmıştı

Limanın yapımında tartışmalar yaşanmış. CHP Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, limanın kaçak olduğunu öne sürerek çeşitli başvurularda bulunmuştu.

Gazetelere 'Guzelyalı sakinleri' imzası ile verilen ilanlarda da liman 'ikinci Gökkafes skandali' olarak nitelendirilmişti.

Dolgu alanı üzerine inşa edilen liman için. Denizcilik Müsteşarlığı 'nın 2003 tarihli raporunda 'imar planı yok' ve "devletin resmi kayıtlarında böyle bir arazi gözükmüyor' ifadeleri kullanılmıştı.

(Milliyet Gazetesi)

Editör: TE Bilişim