Ören, Akdeniz’in yat üssü olacak   

Milas’ın Ören Beldesi’nde yapılacak yat limanı için dosyalar 18 Mayıs’tan itibaren alınmaya başlanacak. 45 milyon dolara malolacak tesis, zengin turistleri bölgeye çekecek.

MUĞLA’nın Milas İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’ne Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılacak yat limanının ihale süreci başladı. Dosyaların 18 Mayıs’tan itibaren alınacağının açıklanması deniz turizmi sektör temsilcilerini sevindirdi. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, 200 kara parkı ile 450 yat kapasiteli limanın 45 milyon dolara malolup, 24 ayda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirterek, Ören yat limanının Ege ve Akdeniz’deki en modern limanlardan biri olacağını söyledi.

Lojistik destek alacak

Her yıl bölgede gezen yaklaşık 60 bin yatın Bodrum’dan Marmaris’e kadar konaklayacağı modern bir iskele ve tesis olmadığını, özellikle Gökova’nın bu tür bir marinaya çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Nalbantoğlu, “Bodrum’dan çıkıp Akdeniz’e inen yatların atıklarını bırakacağı, lojistik destek alacağı modern bir liman olmaması nedeniyle koylar büyük kirlilik tehdidi altındaydı. Bu nedenle yapılacak Ören Yat Limanı bölgeye kalite getireceği gibi zengin turistin de akmasını sağlayacak. Bu da, ekonomiye katkıda bulunacak” dedi.

BÜYÜK İSTİHDAM

Ören Belediyesi’nin DSP’li Başkanı Kazım Turan da, şu andaki balıkçı barınağının yanına yapılacak yat limanı ve yakında hayata geçecek Yat İmalat, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri projesiyle, Ege ve Akdeniz’in yat üssünün Ören olacağını öne sürdü. Turan, “Her iki tesisin hizmete girmesi ile ülkemize yılda ortalama 1 milyar dolar döviz girdisi ve 6 bin kişiye doğrudan iş imkanı sağlanacak” dedi.
 

 

Editör: TE Bilişim