Nemport'ta hedef en hızlı hizmeti sunmak  

Ege Bölgesi'nin ilk özel konteyner limanı unvanını taşıyan ve Ocak ayı başında üçüncü vincini de hizmete sunan Nemport, yükleme ve boşaltmada yüksek servis vermeyi hedefliyor. Ünlü deniz taşımacılık şirketi CMA CGM'nin, Akdeniz ve Kuzey Avrupa'dan gelen gemilerinin Ege'deki liman hizmetlerini karşılayan Nemport, Er Albany isimli ve Liberya bandıralı geminin yükleme ve boşaltmasını iki gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

300'u dolu ithalat, 640'ı dolu ihracat olmak üzere toplam 2 bin 850 konteyner hareketi yapıldığını ve bu operasyonun Ege Bölgesi'nde bugüne kadar yapılan en yüksek konteyner hareketi olmasından dolayı bir rekor olduğunu söyleyen Nemport Liman İşletme Müdürü Oğuz Tümiş, "Aynı zamanda bir diğer gemiye de servis verdiğimiz halde toplam 52 saatte işlemi bitirdik. Operasyonel verimliliğimiz, bu hızı yakalamadaki en büyük faktör oldu" dedi.

Tümiş, Ekim 2009'da hizmete açılan Nemport Limanı'nın saatte 60 hareketle Ege'nin en hızlı konteyner elleçleme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim