Nemport yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor

Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanı olan yüzde 100 Türk sermayeli Nemport hız kesmeden yatırımlarına devam ediyor.

Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş portföyünde bulunan, ileri teknoloji ve yüksek taşıma kapasitesine sahip 5 adet mobil gemi vincine (MHC) ilave olarak, 2 adet raylı gemi vinci (STS) siparişi verdi. LIEBHERR firmasının İrlanda’daki tesislerinde üretimine başlanan son teknolojiye sahip elektrikli vinçlerin 2018’in ikinci yarısında teslim edilmesi ve montajının tamamlanması planlanıyor.

Geçtiğimiz Ağustos sonunda, firmanın İrlanda’nın Kerry şehrinde yer alan tesislerinde NEMPORT Yönetim Kurulu Üyesi Çağan Heris ve LIEBHERR Container Cranes direktörü Pat O’Leary bir araya gelerek vinçlerin üretimi için düğmeye bastılar. Söz konusu vinçler 25 yan elleçleme kapasitesine sahip olup dünyadaki en büyük liman vinçleri arasında yer alacak ve mega konteyner gemilerine rahatlıkla hizmet verebilecek.

Aliağa’da 2009 yılından bu yana hizmet veren ve aynı anda 4 adet geminin yanaşabildiği rıhtıma sahip NEMPORT, son teknolojiye sahip ekipmanları, hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmeti ile önde gelen global konteyner hatlarına ait gemileri ağırlıyor. Dünya ticaretindeki gelişmeler, uluslararası konteyner taşımacılığındaki ilerlemeler ve özellikle ülkemizin ihracat hedefleri doğrultusunda yatırımlarına şekil verilen liman, Egeli ihracatçı ve ithalatçılar için dünyaya açılan başlıca kapılardan biri haline geldi.

Editör: TE Bilişim