Nemport Limanı Kapasite Arttırdı
 
Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, İzmir'in Aliağa ilçesindeki limanda, ekonomik krizin etkilerine rağmen 2,5 yıl içinde tam kapasiteye geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Heris, "Tam kapasiteye ulaşmamız, yıllık 300 bin TEU'luk bir kullanım anlamına geliyor. 2008 verilerine göre İzmir Limanı'nın kapasitesini 900 bin TEU kabul edersek, kapasitemiz bunun yaklaşık üçte birine denk geliyor." dedi.

Nemport'u projelendirirken dünyada teknolojiyi en üst seviyede kullanan limanları incelediklerini aktaran Yönetim Kurulu Üyesi Heris, "Kısa sürede yakaladığımız başarı ve konteyner teknolojisinin gelişmesi, bizi yeni yatırımlara zorladı. Bu çerçevede üçüncü vincimizi de hizmete sunduk. Üçü de 'post-panamax' olarak tanımlanan, dünyadaki en büyük konteyner gemilerine hizmet verebilecek ve 16. sıradan elleçleme yapabilecek vinçlerdir. Bunlarla 140 tona kadar yük kaldırabiliyoruz." şeklinde konuştu. Cenk Heris, Nemport Limanı'nın resmî açılışını 26 Şubat 2010 Cuma günü yapacaklarını sözlerine ekledi.

EGE BÖLGESİ'NİN İLK ÖZEL KONTEYNER LİMANI

Yapımı 2,5 yıl süren Nemport Limanı, İzmir şehir merkezine 55 kilometre mesafede.

Toplam 820 metre uzunluğunda ve aynı anda dört geminin yanaşabileceği bir rıhtıma sahip. 670 metrelik iskelesi, elektrikle çalışan iki adet 100 MT kaldırma kapasiteli mobil liman vinci, dört adet dolu konteyner vinci, bir adet boş konteyner vinci, sekiz adet konteyner çekicisi, 100 dönüm istifleme alanı ve eksi 22 metreden eksi 12 metreye kadar deniz derinliğiyle Nemport, yıllık 300 bin TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip.
 

Editör: TE Bilişim