TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube’den Bayraklı Yat Limanı’na itiraz

 TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube’den Bayraklı Yat Limanı’na itirazİzmir Bayraklı sahilinde yapılması planlanan Bayraklı Yat Limanı Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin itirazına rağmen askıya çıktı. Ancak TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal konuya itiraz edeceklerini açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, İzmir Bayraklı sahilinde yapılması planlanan Bayraklı Yat Limanı Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin itirazına rağmen askıya çıktı. Bakanlığın Seferihisar, Karaburun, Yeni Foça, Şifne, Çeşmealtı ve Karşıyaka projelerininde yer aldığı Bayraklı Yat Limanı Projesi 31 Aralık 2015 tarihinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı. Bayraklı sahili doldurularak yapılacak olan proje, Torunlar Grup bünyesindeki Nokta İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Bayraklı vapur iskelesinin yanında yer alacak olan proje 103 bin 500 metrekarelik alanı kapsayacak.

Dolfen Mühendislik tarafından hazırlanan projenin 73 bin 500 metrekaresi yapılaşmaya uygun deniz dolgu alanı ile gerçekleştirilecek.. 2 yıl içinde bitirilmesi planlanan yat limanında alışveriş mağazaları, kafeterya ve restorantlar, sosyal tesisler, sergi, konser, eğlence merkezleri, otopark, yüzme havuzu, plaj yerleri, spor salonu, sauna, helikopter pisti ve gelen yatlara hizmet verecek bakım onarım üniteleri yer alıyor.

‘GEREKLİ İTİRAZLARI YAPACAĞIZ’

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal konuyla ilgili olarak “Denizin doldurulmasına ve sahilin kamunun kullanımına kapatılmasına karşıyız, gerekli itirazları yapacağız” dedi. Bayraklı Belediyesi de limanın kara trafiğinde yoğunluk artışına neden olacağını bildirdi. Deniz trafik yoğunluğuna da dikkat çeken belediye yetkilileri, limanın bu trafiği de olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ayrıca, kıyının yayalar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını, buradaki değişikliğin kıyıyı olumsuz etkileyeceğini de belirten yetkililer, çarşı esnafının da olumsuz etkileneceğini kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu onaylanan marina projelerine tepki göstererek, körfeze zarar verileceğini dile getirdi. Kocaoğlu, merkezi idarelerin yerel yönetimi dinlemesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim