MERSİN'DE ARDİYE MUAFİYETİ

MIP yönetimi, TOKİ sahasındaki konteyner ardiye muafiyeti ile ilgili ihracatçılara kriz döneminde destek olacak bir düzenlemeye imza attı.

 
Özelleştirme sonrası yatırımlar ve ihracatçılara destek sağlamak adına sergilediği işlerle takdir toplayan Mersin Uluslararası Liman işletmeciliği A.Ş. (MIP) kriz ortamında işadamlarına destek olmayı sürdürüyor.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) yönetimi, TOKİ sahasındaki konteyner ardiye muafiyeti ile ilgili ihracatçılara kriz döneminde destek olacak bir düzenlemeye imza attı.

Özelleştirme sonrası başarılı revizyon yatırımlarının yanı sıra, liman kapasitesinin artmasını sağlamak amacıyla izlediği politikalar ile de iş dünyasının beğenisini toplayan MIP'in, kriz ortamındaki bu destek çabaları da ilgiyle karşılandı.

Krizin etkilerini azaltmak istiyoruz

MIP Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Sipahioğlu, yaşanan global krizin etkilerini azaltmak ve ihracatçılara destek vermek amacıyla, TOKİ sahasındaki konteyner ardiye muafiyetinde yeni düzenlemelere gidildiğini açıkladı.

Bugüne kadar limanımıza karadan veya gemiyle gelen boş konteynerlerın içlerinin TOKİ alanı olarak adlandırılan sahada doldurulması halinde, dolu konteynerlere işletmemizce, 3 gün ardiye muafiyeti tanındığını hatırlatan Sipahioğlu, yine limana gemi veya karayolu ile gelen boş konteynerlere de, tarife gereği 5 günlük ardiye muafiyeti tanındığını aktardı.

Ayrıntılı bilgi için bizi arayın

TOKİ sahasında, 1 Haziran 2009 tarihinden itibaren içleri dolan, boş konteynerlerin, boş ardiye muafiyetlerinin, ikinci bir duyuruya kadar, 8 gün olarak uygulanmasının MIP yönetimince uygun görüldüğünü açıklayan Hüseyin Sipahioğlu, ayrıntılı bilginin limandan alınabileceğini söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Sipahioğlu, konuyla ilgili, TCDD Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi Başkanlığı, Mersin Limanı İrtibat ve Kontrol Müdürlüğü, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği ve İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi verildiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim