Mersin Liman'ında yük çeşitliliği
 
Mersin İnternational Port (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı'nda yapılan yatırımlarla çeşitlilik sağlandığını, “hassas ve değerli” olarak nitelendirilen yüklerin de gelmeye başladığı bildirildi.


PSA-Akfen ortaklığındaki MIP'in, devraldığı günden itibaren limanda sürdürdüğü yenileme ve geliştirme çalışmalarının meyvesini vermeye başladığı belirtildi.
Bir yandan limandaki ekipman sayısı artırılırken mevcutların da yenilenmesi için büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden yetkililer, bu kapsamda “hassas ve değerli” olarak nitelendirilen genel kargoların da Mersin Limanı'na gelmeye başladığını kaydettiler.

Limanda yük çeşitliğinin artığını bildiren yetkililer, böylelikle de katma değer yarattıklarını ve Mersin'in uğrak liman olma avantajının kullanılmaya başlandığını kaydettiler.

İLK HASSAS YÜK BİR HELİKOPTER

Bu kapsamda limana gelen “hassas ve değerli” olarak nitelendirilen yükler arasında ABD'den gelen bir helikopter bulunuyor. Baltimore Limanı'ndan yüklendiği “Skanderborc-George Town” adlı gemi ile 25 günde Mersin Limanı'na getirilen Bell 407 tipi helikopter, güvenli bir şekilde gemiden indirildi. Sadece pervaneleri sökülmüş olan helikopter, yaklaşık bir saat süren çalışma neticesinde, forklift vasıtasıyla uçuşa hazırlanmak üzere ambara çekildi.

Helikopter satın alan Saymur Turizm AŞ'de görevli pilot Tarık Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önceleri Mersin Limanı'nın bu tür yükler
için kullanılmadığını söyledi. Tarhan, titiz bir çalışma yapıldığını gözlemlediklerini ifade ederek, “Artık, Mersin Limanı'nın her türlü yük için güvenli olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Teknisyen Mutlu Şanlı da helikopterin İstanbul'da konuşlanacağını ve hava taksi olarak hizmet vereceğini belirtti. Helikopterin işlemlerin tamamlanmasının ardından uçuşa hazır hale getirilerek İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim