Mersin Limanı'nda gerginlik

İşten atılan taşeron firma işçileri limana giren otobüse saldırınca polis müdahale etti


Mersin Limanı'ndaki taşeron firmada çalışırken ekonomik kriz nedeniyle işten atılan işçiler limana girmek isteyen otobüse saldırınca polis müdahale etti.

Arbedenin çıktığı olay sırasında polis işçileri biber gazı sıkarak dağıttı. İşçilerden bazıları ise yaralı götüren ambulansın önüne keserek geçişine izin vermek istemedi.


Mersin Limanı'ndaki taşeron firmada çalışırken ekonomik kriz gerekçe gösterilerek işten atılan işçiler 126. günde de eylem yaptı.


Liman (A) kapısı önünde sabahın erken saatinde toplanan işçiler kendilerinin çıkarılarak yerlerine yeni alındığını öne sürdükleri içinde işçilerin bulunduğu otobüsün liman içine girişine izin vermek istemedi. (A) kapısı önünde sakin sakin bekleyen işçiler sivil polis otosu nezaretinde gelen otobüsü görünce bir anda hareketlendi.


Otobüse doğru koşan işçiler polis otosunun ve otobüsün önünü keserek saldırdı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ve Sivil Polis ekipleri ile işçiler arasında arbede çıktı.


İşçileri sakinleştirmekte güçlük çeken ve cop kullanmak istemeyen polisler işçilere biber gazı sıktı. Bir türlü sakinleşmeyen işçilerden bazıları ise otobüse taş atarak camlarını kırdı.


Taşkınlık yapan işçileri yine arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Otobüs Çevik Kuvvet ekiplerinin liman girişinde oluşturduğu barikat sonrası içeriye girebildi. Otobüsün girmesinden sondada sakinleşmeyen işçiler taşkınlıklarını yine sürdürdü.


İşçilerden biri kapının üzerine çıkarak eylemini sürdürürken diğer işçiler ise Uluslar Arası Mersin Liman İşletmesi'nin (MIP) bulunduğu binaya yönelerek saldırmak istedi. Taş atan işçileri, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) görevlileri ile işçi arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.


Bu arada işçiler olaylar sırasında fenalaşan arkadaşlarının götürmek için gelen ambulansın önünü kesti. Ambulansın geçişine izin vermek istemeyen işçileri yine arkadaşları uzaklaştırdı. Polisin Liman önündeki geniş güvenlik önlemi ise sürüyor.

Editör: TE Bilişim