Türkiye’nin ilk özel konteyner limanı Marport, çevre ve iş güvenliği konularında geleceğe yönelik uzun vadeli projeksiyonu kapsamında birçok proje uyguluyor.

Günümüzde faaliyet alanları içinde çevre konusunda duyarlılık göstermek firmaların önceliği haline geldi. Bu amaçla Marport da hem sosyal sorumluluğu hem de faaliyetleri gereği uygun yeşil projeleri hayata geçiriyor.

Liman bünyesinde kurulan SEÇ (Sağlık-Emniyet-Çevre) departmanında görevli çevre mühendisleri tarafından çevresel risklerin tespiti düzenli periyodlarla yapılıyor. Tespit edilen risklerin büyüklük ve önem derecesine göre düzeltici önleyici faaliyetler planlanıyor. Bu kapsamda Marport’ta, atık yönetim sistemi uygulanması, çalışanlar için çevre ve güvenlik konularında eğitimler düzenlenmesi, elektrikli vinçlerin ve alternatif aydınlatma sistemlerinin kullanılması gibi doğal kaynak tüketimini azaltmaya yönelik projelerle geleceğe daha temiz bir çevre bırakılmasına katkı sağlanıyor.

Karasal alanlarında olabilecek bir kimyasal veya yakıt sızıntısına müdahale edebilmek amacıyla Sızıntı Müdahale Kitleri ve ekibi oluşturulurken denizde yaşanacak kazalara müdahale amacıyla Kıyı Acil Müdahale Planı hazırlandı.

Konuyla ilgili devlet tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş ile de sözleşme imzalanarak gerekli önlemler artırıldı. Marport ayrıca Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO tarafından gemilerin işletiminden kaynaklanabilecek ya da kaza ile meydana gelebilecek deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla hazırlanan uluslararası Marpol sözleşmesine de uygun hareket ediyor.

Editör: TE Bilişim